13 Haziran 2011 11:51

"Blok ciddi bir alternatiftir"

Erdost Yıldırım - Yeditepe ÜniversitesiTürkiye çetrefilli bir döneme sürüklenmiş durumda. AKP hükümetinin neo-liberal politikalarını iyice yaygınlaştırdığı ve halkın üzerindeki baskıyı iyice arttırdığı bir süreçteyiz.  Bunun yanında muhalefette bulunan partiler olarak CHP ve MHP liberal ve anti demokratik u

Paylaş

Türkiye çetrefilli bir döneme sürüklenmiş durumda. AKP hükümetinin neo-liberal politikalarını iyice yaygınlaştırdığı ve halkın üzerindeki baskıyı iyice arttırdığı bir süreçteyiz.  Bunun yanında muhalefette bulunan partiler olarak CHP ve MHP liberal ve anti demokratik uygulamalara karşı ve halkların demokratik taleplerine karşı çözüm üretmek derdinde değiller. Halkın iş, ekmek talebine, öğrencilerin parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitim talebine, işçilerin insanca çalışma koşulları isteğine, Kürtlerin ve Alevilerin demokrasi taleplerine göz yummaktadırlar. Hopa'da haklı talebini dile getiren Metin Lokumcu ile Diyarbakır'da hakkını savunan Aydın Erdem ve üzerine kış ayında acımadan tazyikli su sıkılan TEKEL işçisi de bu sistemin karşısında, AKP'in zihniyetinde "eşkıyadır" yani, aynı saftadır. Benim buradan çıkarttığım sonuç, sorunun esas kaynağının sistemde olduğunun farkına varmaktır.

Ben, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nu ülkemizin başlıca sorunlara çözüm sunan ve gereken demokrasi mücadelesini verebilecek tek güçlü ve geniş bir güç olarak görüyorum. "Yapacağız" değil, "seninle bunun savaşını vereceğiz, senin olduğun her alanda biz, bizim olduğumuz her alan da sen de olacaksın" diyorlar. Bu gerçekçi bir söylemdir. Çevre katliamına göz yummayacaklarını, suyun ticarileşmesine karşı, HES'lere, nükleer santrallere karşı mücadele edeceklerini, sokaktaki yaşam savunucusunun meclisteki sesi, kürsüsü olacaklarını ilan ediyorlar. Bizlerle aynı sorunları yaşayan tüm halk kesimlerini, işçiye, öğrenciye, kadına, Laz'a, Kürt'e, Türk'e ezilen ve sistemden şikâyetçi herkese Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nu desteklemeye ve bu sayede anti-demokratik uygulama olan seçim barajını yıkmaya çağırıyorum.

Ayça Yıldız - Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi

Seçimler yaklaştıkça düzen partileri oy toplayabilmek adına her yola başvuruyorlar. Büyük bir oy potansiyeline sahip gençlik gözlerinden kaçmış değil. Bu güne kadar bir gün bile gençliğin yanında olmayanlar, onların sorunlarına kulak tıkayanlar bugün gençliğin en büyük destekçisi rolünü üstlenmeye çalışıyorlar. Gençliğin sesini meclise taşıyabilecek, gençliğin hesabını soracak tek gücün Emek, Demokrasi, Özgürlük Bloku 'nun desteklediği bağımsız adaylardır. Bu bölgede de benim oyum Abdullah Levent Tüzel'e.

Umut Yeğin - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Hem Van açısından hem de diğer bölge illeri açısından 12 Haziran Seçimlerinde AKP'nin çok zorlanacağını düşünüyorum. Bölge de resmen insanların gözünün içine baka baka "Kürt Sorunu yoktur" diyen bir partinin lideri, bölgeden gelecek oyları da önemsemiyor demektir. Halkların birlikte mücadelesinin önündeki en büyük engel savaşın, inkârın, baskının devam etmesidir. Madem Kürt Sorunu yok, neden binlerce Kürt siyasetçisi cezaevlerinde? Neden bu hala bir halkın anadil talebi yok sayılıyor, anayasal eşitlik özlemlerine kulaklar tıkanıyor, demokratik özerklik istemi "bölücülük" olarak çarpıtılıyor? AKP, bu seçimlerde milliyetçi söylemleri daha fazla kullanarak muhafazakâr- milliyetçi tabana oynuyor. MHP'yi baraj altında bırakmak istiyor. Kendisini tek "demokrasi savunucusu parti" olarak resmediyor. CHP açısından, geçmişe göre kimi olumlu çıkışlar yapması, "kör gözün gördüğünü" artık CHP'nin de görmeye başlaması elbette Van'da da olumlu karşılanmıştır. Ancak hem Van açısından hem bölge illeri açısından halka umut veren tek seçenek Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayları olmaktadır. Her seçim bölgesinde, her miting de, her açılışta binlerce insan, kendi taleplerini mecliste taşıyacak olan blok adayları için alanlara dökülmektedir. Üniversite gençliği açısından da blok adayları, önemli bir seçenek olarak değerlendirilmektedir.

Eren Ergine - Dershane Öğrencisi

İstanbul Esenyurt'ta yaşıyorum. Seçim süreci hızlandığından bu yana gece gündüz adayımız Abdullah Levent Tüzel için seçim çalışması yürütüyoruz. Şimdi son süreçte Mustafa Avcı'nın, Abdullah Levent Tüzel için adaylıktan çekilmesi, söz konusu. Yani İstanbul 3. bölgede Emek Demokrasi Özgürlük Bloku'nun tek bir aday var. Mustafa Avcı'nın "Yoldaşım Tüzel için çalışacağım" demesi, kendisinin aynı moral ve motivasyonla çalışmaya devam edeceğini belirtmesi çalışma yürüten gençleri daha da yüreklendirdi. Kolay değil, seçim meydanlarında, mitinglerde burjuva partiler halkları birbirine düşürmek isterken, kin ve nefret duygularını beslerken bizler akıntıya karşı yüzüyor gibiyiz. Seçimlerde, blok bileşenleri ve adayları halkların kardeşliğini ve işçilerin birliğini savunan tek seçenek bana göre. Bu seçenek büyütülmeli ve geliştirilmeli. Oylarımız bloka, Abdullah Levent Tüzel'e!

Osman Zorlucan - İşçi

Metin Hocamızın öldürülmesinden bu yana Hopa'dayız. Burada halka karşı yoğun bir baskı var. Ancak hiçbir şey yöre halkının sesini kesmeye yetmeyecektir. Çayımıza, fındığımıza sahip çıkacağız. Derelerimizi susuz bırakanları, topraklarımızı işgal edenleri barındırmayacağız. Şirketler için buralar para kazanabilecekleri yerler. Yıkılmış, yakılmış, çöl olmuş umurlarında değil. Onlar gittiğinde de bizler, bizlerin çocukları burada olacak. Bugünümüze de yarınımıza onlara peşkeş çekmeyeceğiz. Bizlerin dostu Metin Hocamızı susturdular ama o asiliğiyle, hırçınlığıyla bize öğretmeye devam edecek. Onu hayattan koparanlar, Hopa'da bir gücü olmamasına rağmen buraya gelip taşıma yandaşlarla miting yapanlar buradan istediğini alamayacak.

Hasan Kaban - İşçi

Tekstil atölyesinde çalışıyorum. Günün 12 saati çalışıyorum, çalışma koşullarımız çok ağır. Sorunlarımın çözümü için Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku diyorum. Blok adayı Akın Birdal'ın yaptığı esnaf ziyaretlerinde derdimizi dinlemesi halktan biri olduğunu gösteriyor aslında. Ayrıca Kürt sorununa çok etkili olacağına inanıyorum. Antep'te Akın Birdal'ın seçilmesi bizim için tek şanstır. Doğru yerde doğru karar veren bir adayımız.

Osman Uyanık - Uludağ Üniversitesi

Ülkemiz seçmenleri yakın gelecekte genel seçimlerle irade beyanında bulunacaktır. Üniversitelerin genel sorunlarını görmezden gelen donuk zihniyetli popüler siyasi parti liderleri makyajlı yalanlarıyla hipnoza devam etmektedirler. Yılardır süregelen parasız eğitim talebimizi yanıtlamayı reddeden popüler önderler politik geleneklerinin dışına çıkamamaktadırlar. Bu ülkenin genç neferleri olan biz öğrencilere düşen, oyumuzu taleplerimize en paralel çalışan milletvekili adaylarına vermektir.

Mustafa Şen - DEÜ Öğrencisi

Seçim sürecinde, AKP propagandasını 2023 üzerinden yapmaya çalışsa da, aslında Türkiye'nin temel sorunlarıyla ilgili olarak hiç bir çözüm söylemedi. Daha çok geçmiş 8 senede yaptıklarını anlattı. Bölünmüş yollar, hastaneler, TOKİ yapıları ve derslikler. Bunlar bir şekilde hallolur. Fakat, Türkiye'nin daha önemli sorunları da var. Kürt sorunu, özgürlük ve demokrasi sorunu ve yoksulluk gibi. AKP, bunlarla ilgili hiç bir şey vaat etmedi ve milliyetçi bir söylemle toplumu geriyor. CHP ise; söylemleriyle kan tazelemeye çalışsa da, aslında onların da ciddi bir çözüm haritalarının olmadığını görüyorum.  Sistem partilerinin yıllardır söyleyip yapamadıklarına ve boş vaatlerine karşı, Emek, Özgürlük ve Demokrasi Blokunun çok ciddi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’den bir ‘açılan sandık sayısı’ izlenimi!

SONRAKİ HABER

SİZİN HİÇ ...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...