26 Şubat 2014 06:00

Çivi çakmadılar beton döktüler

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı otopark şirketi İSPARK; tarihi ve doğal sit alanı olan Küçüksu mesire alanına beton döktü.

Çivi çakmadılar beton döktüler
Paylaş

Elif GÜMÜŞ
İstanbul


İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı otopark şirketi İSPARK; tarihi ve doğal sit alanı olan Küçüksu mesire alanına beton döktü.

Beykoz’da Küçüksu Kasrı’nın hemen yanında bulunan Küçüksu mesiresi, İstanbul’un az kalan yeşil yerlerinden biri. İSPARK bu alanı otopark yapmak için her şeyi tamamlamış durumda. Bölgede artık kocaman bir beton yığını bulunuyor. İSPARK’ın astığı pankartta ise “Otoparkımız zemin düzeltme çalışmasından dolayı geçici bir süre hizmet veremeyecektir” yazıyor.
Küçüksu Kasrı’na gezmek için gelenleri deniz manzarası eşliğinde sağ tarafta betonlaştırılmış bir alan karşılıyor. Betonlaştırılmış alanın içinde kurumaya yüz tutmuş ağaçlar bulunuyor. İSPARK, otopark yapmak için 1 haftadır hummalı bir çalışma yürütüyor. Gece gelen dozer ve kepçelerle alana beton döküyor. Gündüz vakti ise dozer ve kepçeler betonlaştırılmış alanda bekletiliyor.

PROJEDE OTOPARK YOK
İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait tarihi mesirenin kullanım hakkı Beykoz Belediyesinde. Beykoz Belediyesi’nin bölgeyle ilgili projesinde alan otopark değil yaya ve bisiklet alanı olarak gözüküyor. Alan, aynı zamanda Boğaziçi Kanunu ve Boğaziçi İmar ve Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’nun koruması altında bulunuyor. İmar planlarında da “alanın meri planındaki fonksiyonuna aykırı hiçbir kullanıma (otopark vb.) izin verilmemesine...” hükmü yer alıyor.

İSPARK: KORUMADA OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Tarihi mesire alanının otopark yapılmasını sorduğumuz İSPARK Basın Danışmanı Musa Hayal, “Küçüksu Mesiresi’nin koruma altında olduğunu biliyoruz. Zaten bizim yaptığımız sadece zemin düzeltme. İSPARK oraya bir çivi dahi çakmamıştır.” dedi. Otoparkın projede gözükmediğini ilişkin bilgiye dairse şunları söyledi: “Öyle bir şeyden haberim yok. Eğer bize orayı boşlatın derlerse hemen boşaltırız. Bir çivi dahi çakmadık alana. Ağaçları da koruyarak zemini düzelttik. İSPARK para öncelikli değil hizmet amaçlı bir kurumdur. Orayı para kazanmak için değil vatandaşlardan yoğun bir istek olduğu için yapıyoruz.”

OTOPARKÇILIKTAN VAZGEÇSİNLER

Semt sakini Selçuk Yılmazer “2 yıl önce Marmara Üniversitesi Sabancı Öğretmenevi karşısına ruhsatsız otopark açtı. 1 yıl uğraşıp kapattırdık. Bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi otopark için mesireye giriyor. Hizmet üretmesi gereken kamu kurumları otoparkçılıktan vazgeçmelidir” dedi. Yılmazer aynı zamanda “Şu o alanda gördüğünüz ağaçların hepsini 2. köprü şantiyesi kapandıktan sonra bu halk kendi elleri ile dikti” diye konuştu.

Küçüksu Kasrı’nda bulunan cafede çalışan bir vatandaş ise mesire alanına ailecek piknik yapmaya geldiklerini söyleyerek “Zaten rahatça gezebileceğimiz, piknik yapabileceğimiz alanlar az. Beton yığınlarının arasında kaldık” diye sitem etti. Küçüksu Kasrı’na gezmek için gelen bir vatandaş ise, “Bu çok çirkin bir görüntü. Biz buraya rahatlamak için geliyoruz. Ama tek gördüğümüz beton yığını” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Munzur kirlilik tehdidi altında

SONRAKİ HABER

8 bin yıllık tarih ‘tuvalet taşı’ yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...