25 Şubat 2014 16:55

Okullarda yarın grev var

Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen, dershanelerin dönüştürülmesi tartışmasıyla başlayan ve eğitim sisteminin özellikle idari yapısını baştan sona değiştirmeyi öngören yasa tasarısını karşı greve çıkıyor.

Okullarda yarın grev var
Paylaş

Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen, dershanelerin dönüştürülmesi tartışmasıyla başlayan ve eğitim sisteminin özellikle idari yapısını baştan sona değiştirmeyi öngören yasa tasarısını karşı yarın greve çıkıyor.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İstanbul Tabip Odasında yaptıkları ortak basın açıklamasıyla; halkı çocuklarının geleceğine sahip çıkmaya, greve destek vermeye çağırdı.

İlk sözü alan Koncuk, iktidarın inatçı tutumuyla yandaş olmayana yaşama hakkı tanınmadığını söyledi. Hükümetin dershaneleri kapatma bahanesiyle MEB’i yeniden dizayn ettiğini belirten Koncuk, temel insan haklarının ihlal edildiği bir dönem yaşandığını ifade etti.

BU YASA MEŞRU DEĞİL

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ise AKP’nin “baskın yasası” ile karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Kamu okullarını ‘kaynak yok’ diyerek velilerin sırtına yıkan hükümetin yeni yasa ile özel okullara vereceği teşviki ve arsa teminlerini ‘ikiyüzlülük’ olarak değerlendirdi. Yıldız, yasa tasarısı ile birlikte öğretmenlerin bir sınava daha tabi tutulması uygulamasının da “öğretmenlerin hak gasbı için atılan en büyük adımlardan biri” olduğunu söyledi. Yıldız oluşturulmak istenen yeni rejime boyun eğmeyeceklerini, çıkartılan yasanın da kendileri için meşru olmadığını ifade etti.

Birçok ilde Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen grev çağrısı yaparken; bazı illerde Eğitim-İş de greve katılacağını açıkladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savcılık ses kaydıyla ilgili inceleme başlattı

SONRAKİ HABER

Luna Elektronik’te direniş başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...