25 Şubat 2014 14:23

EMEP: Erdoğan istifa etmeli ve yargılanmalıdır

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile telefonla yaptığı iddia edilen ses kaydıyla ilgili açıklama yaptı. Gürkan, hükümetin istifasını isterken, soruşturma ve yargılamanın önündeki engellerin kaldırılarak, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere sorumluların yargılanmasını istedi.

EMEP: Erdoğan istifa etmeli ve yargılanmalıdır
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile  yaptığı iddia edilen telefon görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Gürkan, hükümetin istifasını isterken, soruşturma ve yargılamanın önündeki engellerin kaldırılarak, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere sorumluların yargılanmasını istedi.

Telefon konuşmaları ile 17 Aralık’ta ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluğun görünen kısmının ortaya konduğunu belirten Gürkan, “Böylece “paralel yapı” ve “darbe girişimi” söylemi eşliğinde gündeme getirilen yasa değişikliklerinin temel hedefinin bizzat Başbakan Erdoğan ve ailesini yolsuzluk soruşturmalarından korumak olduğu iyice açığa çıktı. Başbakan Erdoğan, ailesi, partisi ve iktidarıyla gırtlağına kadar yolsuzluk batağına batmış bulunmaktadır. Ne yaparsa yapsın gerçekler inatçıdır ve her gün bir yerlerden ortaya çıkacaktır” dedi.

HÜKÜMET İSTİFA ETSİN

Ses kayıtlarıyla ilgili Başbakanlığın yaptığı açıklamanın bir kıymetinin olmadığını ifade eden Gürkan, şunları dile getirdi: “Yurttaşların bilincinde yaratılan “kutsal devlet” inancını sömürerek başbakanlık makamını yolsuzluklarına zırh yapma tutumu kimseyi ikna etmeyecektir. Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetinin değil, meşruiyetini çoktandır kaybetmiş AKP hükümetinin ve yandaşlarının başbakanı durumunda olan bir zattır ve işgal ettiği başbakanlık koltuğunu derhal boşaltmalıdır.”

Hükümetin derhal istifa etmesi gerektiğini kaydeden Gürkan, “Soruşturma ve yargılamanın önündeki engeller kaldırılmalı, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere yolsuzluklara bulaşmış herkes yargılanmalıdır. Hükümetin yolsuzlukların üstünü örtmek üzere çıkardığı İnternet, HSYK ve MİT Yasası iptal edilmelidir” dedi.

Yerel seçimlerin de yaklaştığını hatırlatan Gürkan, açıklamasında şunlara yer verdi: “AKP hükümetinin işbaşında bulunduğu bir seçimin ne güvenliği ne meşruiyeti olacaktır.  Baraj başta olmak üzere halk iradesinin eşit temsilini engelleyen her türlü antidemokratik engelin ortadan kaldırıldığı demokratik bir seçim ortamı tesis edilmelidir. Türkiye’nin geleceği halkın demokratik egemenliğine dayanan bir siyasal sistemin inşasındadır.” (İstanbulEVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

\'Sen nasıl bir babasın, oğlunu hırsızlığa alet ediyorsun\'

SONRAKİ HABER

2/B mağdurları mecliste: Bizim kutu kutu paramız yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...