25 Şubat 2014 13:01

Erdoğan ve Gökçek'i protesto eden ODTÜ'lülere polis saldırısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün itirazlara rağmen gece yarısı operasyonuyla ODTÜ ormanı arazisinde inşa edilen yol bugün Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı. Yol açılışını protesto için binlerce ODTÜ'lü kampüste toplanıp yola yürümek istedi. Polis öğrencilere daha kampüs içindeyken saldırdı. Öğrenciler, ODTÜ'ye destek eyleminde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için de fidan dikti.

Erdoğan ve Gökçek\'i protesto eden ODTÜ\'lülere polis saldırısı
Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün itirazlara rağmen gece yarısı operasyonuyla ODTÜ ormanı arazisinde inşa edilen yol bugün Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı. Yol açılışını protesto için binlerce ODTÜ'lü kampüste toplanıp yola yürümek istedi. Polis öğrencilere daha kampüs içindeyken saldırdı. Öğrenciler, ODTÜ'ye destek eyleminde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için de fidan dikti.

ODTÜ'lüler ve yolun geçtiği Çiğdem – Yüzüncüyıl semti halkının karşı çıktığı yol inşaatına, 18 Ekim gecesi binlerce polis eşliğinde yapılan ağaç katliamıyla hız verilmişti. 4 aylık hummalı çalışmanın ardından yol tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adını “1071 Malazgir Bulvarı” koyduğu yol, bugün Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor.

Törene Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının zorla götürüldüğü öğrenilirken, polis ve belediyeyle anlaşmalı özel güvenlik şirketlerine bağlı güvenlikçiler açılışın yapılacağı alanın çevresinde yığınak yaptı.

'GÖKÇEK'İN DEĞİL, AHMET'İN YOLUNDAYIZ'

ODTÜ öğrencileri ise açılışın yapıldığı alana protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Hazırlık Binası önünde toplanan öğrencilere akademisyenler, üniversite çalışanları ve 100. Yıl İnisiyatifi de destek verdi. “Gökçek rantın, ODTÜ Ahmet Atakan'ın yolunda” pankartı açan öğrenciler, Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında ortaya çıkan konuşmaları slogan ve dövizlerle ti'ye aldı.

ODTÜ Fizik Bölümü önüne gelen öğrenciler, burada ODTÜ'ye destek eyleminde yaşamını yitiren Ahmet Atakan anısına fidan dikti.

Öğrenciler A4 kapısına yaklaştığı sırada polis amirleri kampüse girerek öğrencilerin yanına geldi. Yürüyüşü durdurmak isteyen polis, eylemin Toplantı ve Gösteri Yürüyüyşleri Kanunu'na aykırı olduğunu iddia etti. Polis amirleri, öğrenilere “Aranızda taşlı, molotoflu gruplar var, sizi dışarı çıkartmayacağız” dedi. Öğrencilerin “Nereden biliyorsunuz” sorusuna polisin “Helikopterlerle gördük” sözlerini öğrencilerin büyük tepkisi çekti.

Öğrenciler, polisin üniversiteye girmesinin hukuksuz olduğunu, polisin kampüsten çekilmesi halinde eylemi kampüste sürdüreceklerini söylediler. Ancak polis geri çekilmeyerek, anonsa başladı. Ardından polisi basını uzaklaştırmak istedi. Bu esnada plastik mermi ve biber gazıyla polis öğrencilere saldırdı. Ardından TOMA'lar saldırıya başladı.

Saldırı başladığı esnada arada kalan basın emekçilerine de plastik mermiler isabet etti. Sol gazetesi muhabiri Bayram Uluad kaburgasının alt tarafından yaralandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖĞRENCİLER 1071 MALAZGİRT BULVARI'NI TRAFİĞE KAPATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın yapımını protesto eden yüzlerce öğrenciye, polisin müdahale etmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Öğrenciler, Malazgirt Bulvarı'nı trafiğe kapatarak, AKP'ye ait seçim TIR'ını tahrip etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın (ODTÜ Yolu) açılışını protesto etmek için bulvara yürümek isteyen yüzlerce öğrenciye öğlen saatlerinde polis tarafından gaz bombaları, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale edilmişti. Saatlerce süren çatışmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreninin bitmesinin ardından polisler ODTÜ'den ayrıldı. Bunun üzerine yüzlerce öğrenci sloganlar eşliğinde 1071 Malazgirt Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından 1071 Malazgirt Bulvarı'na barikat kurarak, trafiğe kapatan öğrenciler, yoldan geçen AKP'ye ait bir seçim TIR'ını tahrip etti. 1071 Malazgirt Bulvarı'nın trafiğe kapanmasıyla birlikte, polis öğrencilere tekrar gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından öğrenciler tekrar ODTÜ Kampüsü'ne çekilirken, çatışmalar devam ediyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş\'tan Erdoğan\'a: Kaçacak yer yok

SONRAKİ HABER

\'Sen nasıl bir babasın, oğlunu hırsızlığa alet ediyorsun\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...