25 Şubat 2014 12:59

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Kaçacak yer yok

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş konuşmasının önemli bir bölümünü Erdoğan ile oğlu arasında 17 Aralık sabahı geçtiği öne sürülen telefon konuşmasına ayırdı.

Demirtaş\'tan Erdoğan\'a: Kaçacak yer yok
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu.

Demirtaş, konuşmasına hafta sonunda Urla ve Kadıköy'de HDP'ye yönelik gerçekleşen saldırıları kınayarak başladı. Demirtaş, "Dikkat edin, saldırtanlar ortak. HDP'ye saldırılar organize bir gladyo faaliyetidir. İktidarın siyasi hayatının sonunun geldiği şu günlerde, alternatif istemiyorlar. HDP'ye saldırıların anlamı budur. Fakat HDP, Karadeniz'den Ege'ye, Akdeniz'e kadar her tarafta görülmemiş bir ilgiyle karşılanıyor. Bu saldırılar BDP - HDP'yi durdurmak bir yana, daha fazla kenetleyecektir" dedi.

Demirtaş daha sonra dinleme iddialarına değinerek şunları söyledi;

'DİNLEME AĞINI MUHALEFETİ EZMEK İÇİN KURDULAR'

"Bu dinleme ağını kendileri bir anonim şirket gibi kurdular. Başbakanın haberi olmadan binlerce kişinin dinlenmesi mümkün değil. Başbakanın, kendi muhalefetini ezmek için kurduğu bu ağ başbakan ve çevresini de dinlemiş. Başbakanın "Ahlaksızca" dedği budur. Dinleme ağı başbakan ve çevresini dinlememiş olsaydı, o dinlemelerden çıkanları şimdi meydan meydan kullanıyordu.

'SAF ÖTESİSİNİN SEN'

17 Aralık sabahı bir farkettiler ki, onları da dinlemişler. Diyor ya, "Ne kadar safmışız", kusura bakma da saf ötesisin sen. Sesin başbakan ve oğluna ait olup olmadığını tespit etmek 20 dakika. Çok güveniyorsanız TÜBİTAK orada. Var mısınız? Madem montaj, ksa sürede ortaya çıksın. Herkes rahatlasın? Öyle "Montaj" demekle olmuyor, halk neyin çevrildiğini iyi biliyor.

'SUÇ ÜSTÜ REFLEKSİ'

İlk refleks Bilal'i aramak olmuş: Paraları sakla oğlum. Peki bu başbakan refleksi midir, yoksa suçüstü yakalanma refleksi mi? Helal paraysa, alınteriyle kazanmışsan, kardeşim bu ne telaş ya? Bavullarla akşama kadar çocuğu ne yoruyorsun? Çocuğa da yazık.

MİLLETE TL TAVSİYE EDERKEN EVDE BİRAZ TL BULUNDURSAYDIN

Sen gece gündüz millete Türk lirası tavsiye ederken, evde biraz TL bulundursaydın mübarek.

BAŞBAKANIN 'KÜÇÜCÜK' PARASI HAKKARİ BÜTÇESİNİN 3 KATI

Başbakan diyordu "Hakkari'ye 13,5 trilyon gönderiyoruz, ne yapıyorlar?" Kendisinin küçücük parası Hakkari bütçesinin üç katı. 30 milyon avroyu 107 bin asgari ücretli ancak bir ay çalışarak kazanabilir.

Allah, kitap, peygamber şemsiyesi altında neler yapıldığını herkesin görmesi lazım. Hesabı verilmeden yeni bir dönem başlamaz. 17 Aralık'ın ilk günlerine benzemiyor. Bizzat başbakanın bu işlere bulaştığına dair veriler var. Siz de hesap vereceksiniz, paralel yapı da. Bu halka hepiniz, hesap vereceksiniz. Bizim durduğumuz nokta, bu suçu birlikte işlediniz şimdi aranızdan birini temiz ilan edip kuyruğunuza takılmak zorunda değiliz. Bu işlerin örtülmesinin yolu yoktur. Ortadoğu'da liderlerin nasıl gittiğine bakın. Kaçacak yer yok, dünya küçük. Başbakan'ın yapacağı tek şey elindekileri bırakıp adalete teslim olmaktır. "Adalet sistemi efendim paraleldi, komplocuydu", defalarca uyardık. 17 Aralık sabahı paniklediğin, korktuğun için hata üstüne hata yaptın. Şimdi dönüş var mı? Çok kolay değil ama giderken bu ülkeyi kargaşaya sürükleme. Kendini kurtaramayabilirsin, ama ülkeyi kurtarabilirsin. Şeffaflaşarak, demokratikleşerek" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Dublaj, montaj ve lobiler

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Gökçek\'i protesto eden ODTÜ\'lülere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...