25 Şubat 2014 11:24

Pakistan'da Taliban'a hava operasyonu: 27 ölü

Pakistan savaş uçakları, Veziristan bölgesine hava operasuonu düzenledi. Operasyonda en az 27 kişinin öldüğü kaydedildi.

Pakistan\'da Taliban\'a hava operasyonu: 27 ölü
Paylaş

Pakistan savaş uçakları, Veziristan bölgesine hava operasuonu düzenledi. Operasyonda en az 27 kişinin öldüğü kaydedildi.

Yapılan açıklamada Taliban militanları için intihar bombacılığı ve patlayıcı madde eğitiminin verildiği yere operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonlar sonucu bölgede göç yaşanmaya başladığı ifade edilirken, sivil kayıplara sebebiyet verilip verilmediği henüz öğrenilemedi.

Taliban ile Pakistan arasındaki barış müzakerelerinin çökmesinin ardından ordu Taliban'ın çoğunlukla konuşlandığı yer olarak bilinen Veziristan bölgesinde hareketliliğini artırdı.

Barış müzakerelerinin sürdüğü haftada Taliban tarafından kanlı saldırıların gerçekleşmesi ve 2010 yılında kaçırılan 23 Pakistan askerinin infaz edildiğinin doğrulanmasının ardından, Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile görüşen Başbakan Navaz Şerif, saldırılara sert bir şekilde cevap verileceğini duyurmuştu.

Pakistan’da aşiret kanunlarına göre federal yönetilen 7 kabile alanından biri olan Kuzey Veziristan, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) ve El Kaide militanlarının çoğunlukla konuşlandığı yer olarak biliniyor. (İslamabad/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kupası karşıtı eylemde 262 gözaltı

SONRAKİ HABER

Ses kaydı sonrası borsa düştü, dolar yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...