13 Haziran 2011 11:44

Kışanak: Tankla da gelseniz bu halk vazgeçmez

Siirt'te Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun seçim başarısının kutlandığı sırada polisin kitleye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalesi, 10 bini aşkın kişi tarafından protesto edildi. Açıklamada ayrıca, seçimlerde Siirt ve ilçelerinde yaşanan hak ihlalleri raporu ve dünkü müdahalede yaralananların fot

Kışanak: Tankla da gelseniz bu halk vazgeçmez
Paylaş


Siirt'te Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun seçim zaferinin kutlandığı sırada polisin kitleye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etmesini kınamak amacı ile 10 bini aşkın kişi BDP Siirt İl binasında bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamaya Siirt Bağımsız Milletvekili Gültan Kışanak, BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da katıldı. Açıklamaya dün akşamki müdahalede yaralı olan yurttaşların da katılması dikkat çekti. Eylemde ayrıca müdahale sırasında yerlerde kalan 2 kasa dolusu ayakkabı da getirilerek basın mensuplarına gösterildi.

KIŞANAK: TANK VE TOPLA DA GELSENİZ VAZGEÇMEYECEĞİZ

Eylemde konuşan Siirt Bağımsız Milletvekili Gültan Kışanak, yurttaşların polis ablukası altında oylarını verdiğini belirterek, özel harekat timlerinin okullarda 15 metre kuralını ihlal ettiğini ifade etti. Kışanak, "Bu kanundışı uygulamalara rağmen, seçimlere gölge düşmemesi için fedakarlık yaptık. Ama akşam seçim sonuçları açıklanmaya başladığında tüm partilerde ve tüm kentlerde olduğu gibi, burada da sevincimizi yurttaşlarımız ile paylaşmak istedik. Burada bir gösteri yoktu, burada bir eylem yoktu. Burada müdahale edilmesini gerektirecek hiç bir şey yoktu" dedi. Emniyet yetkilileri ile kutlamaya müsamaha göstermeleri için görüştüğünü dile getiren Kışanak, ancak konuşmasını tamamlamadan kitleye çok sayıda gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildiğini kaydetti. "Polis halka panzerlerle, gaz bombalarıyla, coplarla düşmanca bir tutumla saldırdı" diyen Kışanak, "Bunu aklınızın bir kenarına yazın. Öldürseniz, yerlerde sürükleseniz de, ezseniz de, tanklarla ve toplarla gelseniz de halkımız onurundan vazgeçmeyecek. Bu saldırılar bizi kimliğimizden, dilimizden ve özgürlük sevdasından vazgeçiremeyecektir" diye konuştu.

'AKP VALİSİNE BU HALKIN VALİSİ OLDUĞUNU HATIRLATACAĞIZ'

Siirt Valisi'nin olaya karşı duyarsızlığına sert tepki gösteren Kışanak, "Bu kentin valisi saatlerce telefonlarıma cevap vermedi. Seçim gününde bu kadar gerginliğin yaşandığı bir yerde vali telefonlara çıkmadı. Bu halk burada coplar ve kalasların arasında ezilirken vali neredeydi. AKP'nin valisi buysa biz AKP'nin valisine bu halkın valisi de olduğunu hatırlatacağız ve söyleyeceğiz. Bu kentte görev yapıyorsa bu halkın sorunlarıyla burada yaşanan ve kendisine bağlı kuvvetlerin yaşattığı vahşetten de sorumludur" ifadelerini kullandı.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da, yaralı yurttaşların yaralarını göstererek, "Bu yaşlı adama cop vuran mı terörist? Yoksa bu yaşlı mı teröristtir. Bu adamın gözünü patlatmaya çalışan hukuk dışı güçler, yasal olmayan güçler mi teröristtir" diye sordu.

Açıklamanın ardından 12 Haziran genel seçimlerinde Siirt ve ilçelerinde yaşanan hak ihlalleri raporu ve dünkü saldırıda yaralananların foto ve görüntülerinden hazırlanan CD basın mensuplarına dağıtıldı. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haziranda ölmek zor derdi Hasan Hüseyin

SONRAKİ HABER

Kendileştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...