25 Şubat 2014 09:21

İsrail'den Lübnan-Suriye sınırında hava saldırısı

İsrail uçakları, Lübnan-Suriye sınırındaki bir bölgeyi bombaladı. AFP, saldırıda Hizbullah hedeflerinin vurulduğunu belirtti.

İsrail\'den Lübnan-Suriye sınırında hava saldırısı
Paylaş

İsrail uçakları, Lübnan-Suriye sınırındaki bir bölgeyi bombaladı. AFP, saldırıda Hizbullah hedeflerinin vurulduğunu belirtti.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, vurulan hedefin Hizbullah’ın füze üssü olduğunu aktardı. Daily Star, Hizbullah'a giden bir silah sevkıyatının hedef alındığını dile getirdi. El Arabiya ise balistik füzeler taşıyan bir konvoyun vurulduğunu öne sürdü.

Lübnan devlet haber ajansı da Bekaa Vadisi’nin doğusundaki Nabi Sheet bölgesindeki bir köye yönelik gerçekleştirilen saldırıyı doğruladı. Ajansın haberinde vurulan hedefin ne olduğuna dair bir bilgi verilmedi. Lübnan Ordu Sözcüsü, bölgede herhangi bir hava saldırısına dair bilgilerinin olmadığını ancak yetkililerin iddiaları araştırdığını söyledi. İsrail ordusu da yorum yapmaktan kaçındı.

El Cezire, söz konusu sınır bölgesinden çok sayıda militanın ve kaçakçının geçiş yaptığını belirtti. Bekaa bölgesinde Hizbullah’ın önemli bir etkinliği bulunuyor.

Nabi Sheet sakinleri el Cedid TV’ye, Pazartesi akşamı patlama ve arkasından savaş uçaklarının seslerini duyduklarını ancak seslerin tam olarak ne olduğunu bilmediklerini söyledi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ayakkabı kutusundaki paralar Süleyman Aslan\'a iade edilmiş!

SONRAKİ HABER

Ses kaydına takılan konakların en ucuzu 2 milyon TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...