25 Şubat 2014 06:00

Türk Traktör işçisi tedirgin

Uzunca zamandır fabrikanın Adapazarı’na taşınması konusunun tartışıldığı Türk Traktör’de işçiler her gün farklı bir haberle güne başlıyor. 'Bir gün sadece montaj bölümü taşınacak' diyorlar ertesi gün 'montaj hattının sadece bir kısmının taşınacağını' söylüyorlar...

Türk Traktör işçisi tedirgin
Paylaş

Kadir ÖRNEK
Ankara


Uzunca zamandır fabrikanın Adapazarı’na taşınması konusunun tartışıldığı Türk Traktör’de işçiler her gün farklı bir haberle güne başlıyor. “Bir gün sadece montaj bölümü taşınacak diyorlar ertesi gün montaj hattının sadece bir kısmının taşınacağını söylüyorlar... Sonra bir bakıyoruz tüm fabrika taşınacak söylentisi duyuluyor” diyen bir işçi fabrika yönetiminin kesin bir açıklama yapmamasından şikayetçi.
“Bizleri oyalıyorlar, kesin olarak taşınacağını söyleseler bizlerin akıbetini de soracağımızı bildiklerinden bir açıklama yapmıyorlar” diyen başka bir işçi, fabrikada örgütlü Türk Metal Sendikası yöneticilerinin  patronu sıkıştırmak yerine işçilere “Seni Adapazarı’na götürmem” diye tehdit ettiğini söyledi.

PATRON CEBİNİ DÜŞÜNÜYOR
Kapısını çaldığımız bir başka işçiye “Fabrikanın ve işçilerin akıbeti ne olacak?​” diye sorduğumuzda şu yanıtı aldık: “Fabrika Adapazarı’na taşınacak ama ne zaman taşınacak, taşınırken bizde gidecek miyiz? Hiçbir şey belli değil, her şey muallak, zaten bizi düşünen yok. Patron her zamanki gibi kendi cebini düşünü-yor.”
Fabrikanın taşınmasını konuştuğumuz bir işçi eşi ise “Taşınmadan sonra bizim sonumuz ne olacak? Gitmeyi kabul etmek zorunda mıyız? Eğer gitmezsek burada Koç Holding’in başka bir fabrikasında iş vermeyecekler mi? Okuyan çocuklarımız, kurulu bir düzenimiz var, bırakıp öylece oradan oraya gidemeyiz” dedi. Yine görüştüğümüz bir diğer işçi eşi de endişesini şu sözlerle dile getirdi: “Ekmeğe, patatese, fasulyeye o kadar zam gelirken bizim evimize giren para hâlâ çok düşük. Enflasyon oranında zam hikaye oldu. Ankara’da geçim sıkıntısı yaşarken yeni bir şehre gidecek olursak nasıl geçineceğiz?​”

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir\'de 2. İşçi Kurultayı yapıldı

SONRAKİ HABER

Ruhsatsız Hilton Oteli inşaatı devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...