24 Şubat 2014 14:48

Kapıkule'de 18 kilometre TIR kuyruğu

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda saha genişletme çalışması nedeniyle, Edirne Kapıkule Gümrük sahasında 18 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Bulgaristan yetkililer ile görüştüklerini, yoğunluğun iki gün içinde normale döneceğini söyledi.

Kapıkule\'de 18 kilometre TIR kuyruğu
Paylaş

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda saha genişletme çalışması nedeniyle, Edirne Kapıkule Gümrük sahasında 18 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Bulgaristan yetkililer ile görüştüklerini, yoğunluğun iki gün içinde normale döneceğini söyledi.

Bulgaristan’nın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda yaklaşık 1 yıldır saha genişletme inşaat çalışmalarının olduğu ve bu yüzden sürekli TIR kuyruğu sorunu yaşandığını belirten  Trakya Gümrük ve Bölge Ticaret Müdürü Müslüm Yalçın, bu durumun yüzde 30 civarında kapasite düşüklüğüne neden olduğunu söyledi. Bulgar gümrüğündeki kapasite düşüşü nedeniyle TIR’ların kuyruk oluşturduğunu kaydeden Bölge Müdürü Yalçın şöyle dedi:

"Bulgar yetkililer ile devamlı görüşüyoruz. İnşallah en kısa zamanda normale dönecek. Şuan Hamzabeyli Gümrük Kapısı kapasitenin üzerinde çalışıyor. Talep, inşaat dolayısıyla karşılanamadığı için kuyruk devam ediyor. Kapasiteyi çok etkilememek için inşaatın çok az bir kısmında çalışmalar devam edecek. İnşallah birkaç güne kadar kuyruğumuz kalmayacak. Görüşmeler neticesinde birkaç tane daha peron açıldı. Talebi karşılayacak kadar peron açılacak."

TIR KUYRUĞU SEYAR SATICILARA YARADI

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki TIR kuyruğu seyyar satıcıların işine yaradı. Kuyrukta bekleyenlere araç  süsü, giyim eşyası, ekmek, kahvaltılık börek satışı yapan seyyar satıcılardan börekçi Mustafa Karakaya, "Kuyruk uzadıkça işlerimiz artıyor. Son günlerde yaşanan TIR kuyruğu kilometrelerce uzadıkça bizim mesaimiz de uzuyor. Burada günde porsiyonu 5 liradan 17 kilo börek satıyorum" dedi.

TIR sürücüleri ise kuyrukta beklerken harcadıkları paranın ceplerinden gittiği için maaşlarından kesilmesinden şikayet etti. Trabzon’dan yüklediği fındık yükünü götürmek için 3 gün önce kuyruğa girdiğini, cebindeki 500 euro ile Belçika’ya gidip tekrar geri dönmesi gerektiğini anlatan Haydar Deniz şunları söyledi:

"Kuyruktaki harcamalarımızı cebimizden yapıyoruz. Burada her şey çok pahalı. Seyyar satıcılardan şikayetçi değilim onlar da ekmek parası için çalışıyorlar fakat, burada beklerken karnımızı doyurmak ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için harcadığımız para, bize çok pahalıya patlıyor."

Yüklediği elektrik malzemelerini Paris’e götürmek için girdiği kuyrukta Cuma gününden beri beklediğini kaydeden Ceylani Türk de, "Havalar soğuk olduğu için ısınmak için klimayı açmamız gerekiyor. Klimayı açınca mazot gidiyor. Bu yüzden soğukta burada beklemek zorunda kalıyoruz. Kuyruğa girdiğimiz her gün neredeyse bize 100 euro zarar ediyoruz" diye konuştu.

Kapıkule sınır kapısında ekmek 3, bir porsiyon börek 5, bir bardak çay ise 1 liradan satılıyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Maraş\'ta MİT Emniyeti bastı iddiası

SONRAKİ HABER

El Kaide bağlantılı el Şebap: Gördüğümüz her Türk hedeftir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...