24 Şubat 2014 13:46

Manisa’daki çocuk tecavüzü iddiası Mecliste

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa’nın Salihli ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğraması iddiasıyla ilgili Meclise soru önergesi verdi.

Manisa’daki çocuk tecavüzü iddiası Mecliste
Paylaş

Duygu YALÇINER
İstanbul

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa’nın Salihli ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğraması iddiasıyla ilgili Meclise soru önergesi verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması talebiyle verdiği önergede Bakanlığın, açılacak davaya müdahil olmasını talep eden Öz, tecavüz ve cinsel istismar vakalarına dair bilgileri de Bakanlıktan istedi.
Çocuklara yönelik cinsel istismar suçu iddialarının, ‘fuhuş ve para karşılığı ilişki’ gibi sözlerle hafifletmenin kabul edilemeyeceğini belirten Öz, şu şekilde devam etti: “11 yıl boyunca, ‘fuhuşa teşvik ve fuhuşa aracılık ettiği, para karşılığında cinsel ilişkiye girdiği’ suçlamasıyla gözaltına alınan kişi sayısı, bu kişilerin kaçının tutuklu, kaçı tutuksuz yargılandığını öğrenerek, cinsel taciz ve tecavüz suçlarında uygulanacak cezai yaptırıma ilişkin yeni bir yasal çalışmayı birlikte yapmayı öneriyoruz.”
 

ÖNCEKİ HABER

73 yaşında ‘asker kaçağı’

SONRAKİ HABER

Cezaevinde ‘intihar’ iddiası görüntülerine ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...