24 Şubat 2014 11:39

İşçilerden refüjde kahvaltılı eylem

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü bünyesinde çalışırken işten çıkarılan 3 işçiye destek vermek isteyen 100 işçi, kurum binası önünden geçen Turgut Özal Bulvarı'ndaki yolun ortasındaki refüjde, kahvaltılı eylem yapıldı. Tes-İş 1 nolu Diyarbakır Şubesi Başkanı Ali Öncü, işçilerin geri alınmaması halinde eylemlerinin süreceğini söyledi.

İşçilerden refüjde kahvaltılı eylem
Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Batman İl Müdürlüğü bünyesinde çalışırken işten çıkarılan 3 işçiye destek vermek isteyen 100 işçi, kurum binası önünden geçen Turgut Özal Bulvarı'ndaki yolun ortasındaki refüjde, kahvaltılı eylem yapıldı. Tes-İş 1 nolu Diyarbakır Şubesi Başkanı Ali Öncü, işçilerin geri alınmaması halinde eylemlerinin süreceğini söyledi.

Petrol-İş, SES, İHD ve Mazlum-Der'in de destek verdiği Tes-İş Sendikası üyeleri, iş akitleri fesh edilen 3 işçi için Dicle EDAŞ binası önünde ilginç bir eyleme imza attı. Mesai saati öncesinde DEDAŞ'ta görevli yaklaşık 100 işçi ile bir araya gelen Tes-İş Sendikası 1 nolu Diyarbakır Şube Başkanı Ali Öncü, Turgut Özal Bulvarı'ndaki refüje yoğurt, zeytin, domates, peynir ve biberden oluşan kahvaltılıkları dizdi. Sendika Başkanı Ali Öncü de eyleme destek veren çalışanlarla kahvaltıya oturdu.

Geçen hafta işten çıkarılan 40 işçinin geri alındığını hatırlatan Öncü, "Ortada bilgi kirliliği var. 3 arkadaşımız halen işlerine dönmedi. Çalışanların tümü işlerine dönmediği sürece eylemimizi sürdürmeye kararlıyız" dedi. Öncü, "Geçen hafta iş akitleri feshedilen Kutbettin Turan, Serhan Gürbüz ve Hıfzullah Şimşek, işlerine dönene kadar eylemlerde kararlıyız. Geçen hafta işten çıkarılan 40 işçi, işlerine döndü. Şimdi de bu 3 arkadaşımızın dönmesi için eylemdeyiz. Bugün refüjde kahvaltılı eylem yaptık. Yarın da işverenin bulunduğu bina önünde çadır kurma eylemi yapacağız" diye konuştu. (Batman/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Urla\'da polis gözetiminde organize saldırı!

SONRAKİ HABER

Roboskîliler geceyi sınırda geçirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...