13 Haziran 2011 11:30

Özgürlüğün inşası

Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Van'da da Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız milletvekili adaylarına olan destek her geçen gün artıyor. Van'dan 4 adayı olan Bloğun hedefi, 4'te 4 yapmak. Bloğun seçim çalışmalarına destek amacıyla Hayat Televizyonu ve Evrensel Gazetesi ''Emek, Barış ve Demo

Paylaş
BERHAT DENİZ


Van'da Blok adayları görkemli bir miting düzenledi. Yoğun yağmura rağmen katılımın yüksek olduğu mitingde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Van Mitingi'ne BDP Eş Başkanı Hamit Geylani,  Emek Partisi GYK üyesi Mehmet Türkmen, AP Eski Parlamenteri Feleknaz Uca'nın yanı sıra Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'u Van bağımsız milletvekili adayları ve Bölge Belediye Başkanları katıldı. Miting alanına "Demokratik Özerklik, Demokratik Cumhuriyet", "Saddam ve Mübarek gibi bir gün seninde sonun gelecek Erdoğan" ve "Çözümsüzlük seni de Çözecek Erdoğan" pankartları asıldı.

İlk olarak söz alan Blok'un Van bağımsız milletvekili adayı Nazmi GÜR, bugün kirli savaşın AKP eliyle sürdürüldüğünü ve çözüm isteyen Kürt halkının iradesini 12 Haziranda sandıkta yansıtacağını belirtti. Daha sonra söz alan Bloğun Van bağımsız milletvekili adayı Özdal Üçer, 12 Haziran seçimlerinin Kürt halkı için bir referandum olduğunu belirterek, Kürt halkının 12 Haziran seçimlerinden sonra bölgede demokrasi ve özgürlüğü inşa edeceğini söyledi. Emek Partisi GYK üyesi Mehmet Türkmen ise Başbakanın, Hakkâri mitinginde kapalı olan kepenkler için "kahroluyorum" sözlerini hatırlatarak, Başbakanın asıl 13 Haziran günü Bloğun zaferinden sonra kahrolacağını dile getirdi. 12 Haziran seçimlerinde halkın Nazmi Gür, Aysel Tuğluk, Özdal Üçer, Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Levent Tüzel ve KCK tutuklularını Meclise göndermesinin önemli olduğunu dile getirdi. Son olarak kürsüye çıkan BDP Eş Başkanı Hamit Geylani, Başbakanın dilinin savaş dili olduğunu ve Erdoğan'ın çözüm istemediğini, tek çözüm olarak askeri operasyonları gördüğünü dile getirdi. Başbakanın, "BDP'nin terör uzantısı" olduğu yönündeki sözlerine de cevap veren Geylani, "siyasi terör Başbakanın kendisidir" dedi. "Bizi, CHP ve MHP ile işbirliği yapmakla suçluyor. BDP hiçbir zaman ırkçı bir parti olan MHP ile işbirliği içerisinde olmaz hatta günahımızı bile onlara vermeyiz. CHP ile ancak Kürt sorunundaki olumsuz söylemlerini değiştirmesi şartıyla görüşürüz. Biz bu şartla CHP ile anlaşmaya hazırız ama onlar hazır değil. Kılıçdaroğlu önce kendisini ispatlasın. Başbakan bizi onlarla işbirliği yapmakla suçluyor ama asıl üçü iş birliği yapıyor. Meclisten savaş tezkeresi çıktığında bu 3 parti anlaşmıştı ve asıl ruh üçüzü onlardır." Siyerek tepkisini dile getirdi. Daha sonra 12 Haziranda Van'da olmayacağını belirterek Blok adaylarını şimdiden tebrik etti. Miting, Servet Kocakaya ve Serhado'nun konserleriyle sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

Emek, öğrenci, sanat ve bilim çöpe, para cebe

SONRAKİ HABER

Adı üstünde rek-lam-lar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...