23 Şubat 2014 23:45

Belediye işçileri iş bıraktı, başkan tehdit etti

İzmir Çiğli’de, Çiğli Belediyesine ait Kafesan şirketinde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için eyleme geçti. İşçiler şantiyede bekleyişlerini sürdürüyor. İşçiler Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın şantiyeye gelip kendilerini tehdit ettiğini iddia etti.

Belediye işçileri iş bıraktı, başkan tehdit etti
Paylaş

Ücretlerinin düzensiz ve eksik yatırılmasına tepki gösteren Çiğli Belediyesi işçileri iş bıraktı. Eylem üzerine şantiyeye gelen CHP’li Belediye Başkanı Metin Solak’ın işyeri temsilcisini tehdit ettiği öğrenildi.  

DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube üyesi işçiler, ocak ayı ücretlerini ve ek ödemelerini de alamadıklarını belirterek, belediyenin bu tutumunun 3.5 yıldır devam etmesi sebebiyle süresiz iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı.

Şube Başkanı Naci Çetin, “İşçilerin belediyenin bu tutumundan dolayı sürekli borçlu bir hayat yaşadıklarını, sadaka değil sadece hakları olan ücretleri almak için mücadele ettiklerini” dile getirdi.

Durumdan Belediye Başkanı Metin Solak’ı sorumlu tutan Çetin, “Solak’ın şantiyeye gelip işyeri temsilcisini tehdit etmesinin bir yerel yöneticiye yakışmadığını” ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Mayına basan 12 yaşındaki L.Ç\'nin ayağı kesilecek

SONRAKİ HABER

Lavrov ve Kerry Ukrayna\'daki durumu görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...