23 Şubat 2014 17:34

Önder: İstanbul'u betona çevirenleri betonistana gömeceğiz

HDP İstanbul Büyükşehir Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, Kadıköy'de mitinge dönüşen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada "İstanbul'u betona çevirenleri betonistana gömeceklerini" ifade etti.

Önder: İstanbul\'u betona çevirenleri betonistana gömeceğiz
Paylaş

HDP İstanbul Büyükşehir Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, Kadıköy'de mitinge dönüşen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada "İstanbul'u betona çevirenleri betonistana gömeceklerini" ifade etti.

HDP İstanbul Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, her geçen gün temposu artan seçim çalışmalarına Beylikdüzü'de düzenlenen kahvaltıda yurttaşlarla buluşarak başladı. Bu buluşmanın ardından da Gürpınar mahallesinde bulunan seçim bürosunun açılışına katıldı. Yurttaşların yoğun ilgisi altında seçim bürosunun açılışını yapan Önder, programında yer alan bir diğer ayağı olan Anadolu Yakası'nda açılışı yapılacak 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına için Kadıköy'e geçti. Önder, Kadıköy girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılandı. Yol boyu halkın yoğun ilgi gösterdiği Önder, açılış için Boğa Heykeli Meydanı'nda yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlar ile karşılandı. Mitinge havasında yapılan açılışa SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, HDP Kadıköy Belediyesi eş başkan adayları Mukaddes Çelik ile İsmet Sadıkoğlu, Siirt Belediye Eş Başkan Adayı Tuncer Bakırhan, SYKP Genel Başkanı Bülent Uyguner ve BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül de katıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği görülen açılışta "AKP'ye yüklen, CHP ve Cemaate yol verme. oylar HDP adaylarına, oylar Önder'e" pankartı açılırken, sık sık "Yaşasın halkların kardeşliği", "HDP halkın umudur sloganları atıldı. Önder'i beklerken meydanda toplanan kitle, davul zurna eşliğinde dakikalarca halay çekti.

'BİZLER TÜM ZULÜM YASALARININ KARŞISINDA ADALETİN PARTİSİYİZ'

Açılışı yapılacak merkezden meydandaki yurttaşlara seslenen BDP İl Eş Başkanı Bingül, sadece bir açılış gerçekleştirdiklerini ama halkın bunu mitinge dönüştürdüğüne işaret ederek şayet miting yapıldığında buraya on binlerce insanın toplanacağını ifade etti. Bingül, "Sizlerin mahalle mahalle, sokak sokak yaptığınız çalışma 30 Mart'ta tarihi bir adım kazanacak. 30 Mart'ta Kadıköy Meydanı'nda büyük bir coşku ile halay çekeceğiz" dedi. Bingül'ün ardından söz alan HDP Kadıköy Eş Başkan Adayı Mukaddes Çelik de HDP'nin büyük bir halk hareketi olduğunu ve halkların birlikte yürüdüğü yürüyüş kolu olduğunu belirterek, "Önüne eşitliği, barışı koymuş bir partiyiz. Tüm ezilenlerin taleplerinin sözcüsüyüz. Bizler tüm zulüm yasalarının karşısında adaletin partisiyiz" dedi. En önemlisi kadınların partisi olduklarını vurgulayan Çelik, "Bizler kadını yönetime getirerek şimdiden kazanmışız" şeklinde konuştu. Halkı selamladıktan sonra konuşmasına başlayan diğer Kadıköy Eş Başkan Adayı İsmet Sadıkoğlu ise "Uluslar arası bir komplo ile Türkiye'ye getirilen Sayın Öcalan'ın verdiği demokrasi mücadelesi, bizleri bugünkü noktaya getirdi. Sayın Öcalan'a teşekkür ediyoruz. Bizlerde size söz veriyoruz. Yerel yönetimler ile Kadıköy'e demokrasiyi getireceğiz. Çünkü bizler yerel yönetimlere halkı getirerek halka hesap veren bir partiyiz" diye belirtti.

'HDP KAZANIRSA, TÜM EZİLEN KESİMLER KAZANIR'

Siirt BDP Belediye Eş Başkan Adayı Tuncer Bakırhan da sözlerine Siirt'ten ve Diyarbakır'dan selam getirdiğini söyleyerek sözlerine başladı. Bakırhan, "Sizlere Kürdistan'dan bir de mesaj getirdim. Kürdistanlılar Kürdistanı kazandık, sıra sizde diyor. Buna inanıyorum ki buradaki halk da Kürdistan halkına en iyi cevabı verecektir" dedi. Ardından bu seçimin halkların kimliği ve Türkiye'nin demokrasisi için çok önemli bir seçim olduğunu vurgulayan Bakırhan, HDP'nin kazanması durumda tüm ezilen kesimlerin kazanacağının altını çizdi. HDP ile BDP arasında bir fark olmadığını, BDP'nin HDP'nin bileşimi olduğunu ifade eden Bakırhan, "HDPi, Sayın Öcalan'ın, Mahirlerin Denizlerin geçmişte rüyasını kurduğu Kürt ve Türk halklarının kardeşliğinin partisidir" şeklinde konuştu.

'KENDİ KADERİMİZİ KENDİMİZ BELİRLEYECEĞİZ'


Bakırhan'ın konuşmasının ardında söz alan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ise rantçıların ormanları talan edenlerin insanca yaşamamızı engelleyenlerin sonun geldiğini belirterek, "Çünkü HDP gümbür gümbür birleşerek geliyor. Gücümüz egemenleri tir tir titretiyor" dedi. AKP'nin yoksullara, ezilenlere ve Kürtlere bir şey vermediğini söyleyen Turan, "İşte şimdi başka bir andayız kendi geleciğimizi kendimiz belirleyeceğiz. Artık kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz" sözleriyle halka seslendi.

'SEÇİMDE BİR HDP VAR BİRDE SİSTEM PARTİLERİ'

Turan'ın konuşmasının ardından HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder halka hitap etti. Önder konuşmasına "Gezi direnişinde Kadıköy ile Lice arasında köprü kuran ve Medeni Yıldırım'a selam gönderen Kadıköy halkı hoş geldiniz" diyerek başladı. Seçime iki partinin girdiğini bunlardan bir tanesinin sistem partisi olduğunu diğerin ise HDP olduğunu söyleyen Önder, "Sistem partileri halkı karar sürecine katmazlar. Seçildiğinde dört sene içinde halkın iliğini kuruturlar. Onun için bütün sistem partileri birbirine benzerler. Diğer şey ise sistem belediyeleri inşaat belediyeciliği yapıyor. Konut sorunu adı altında binlerce insanı yerinden yurdundan ediyorlar. Para dedin mi bunlarda hoşafın yağı kesiliyor" dedi.

100 tane belediyelerinin olduğunu bunlardan hiç birinde bir kuruşluk hırsızlığın bulunmadığının altını çizen Önder, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: "Ne mutlu bize bir kör kuruşluk yolsuzluk yok. Bir kör kuruş bulsalardı bunu trilyon yapıp anlatacaklardı. Peki, niye bulamadılar, çünkü biz halkı karar süreçlerine katıyoruz. Sizin Yoğurtçu Parkı forumu ile halkı karar sürecine koymamız, bizim belediyecilik anlayışımızdır."
İstanbul'u betona çevirenleri betonistana gömeceklerine de söyleyen Önder, konuşmasının "Biz şu kadar ağaç ektik diyorlar. Bu ben senin evladını alayım sen yenisini yaparsın demeye benzer. Böyle bir şey olabilir mi. Ağacında bir canı yok mu. Bunların gerçek yüzünü bu halk gördü yıllardır" cümleleriyle sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde gerçekleştirildi. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Kaynaklar betona değil, halka’

SONRAKİ HABER

Agos\'un önüne ırkçı pankart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...