22 Şubat 2014 21:47

Alo Fatih’ten Abluka’ya ihtar!

“ABLUKA” isimli kitabıyla Medyanın nasıl baskı altına alındığını anlattığı Mustafa Hoş’a Ciner grubundan ihtar geldi.

Alo Fatih’ten Abluka’ya ihtar!
Paylaş

“ABLUKA” isimli kitabıyla Medyanın nasıl baskı altına alındığını anlattığı Mustafa Hoş’a Ciner grubundan ihtar geldi. Hoş’un kitabında Alo Fatih’le gündeme gelen Fatih Saraç, Fatih Altaylı ve HaberTürk ile ilgili çeşitli iddialar yer alıyordu. Ciner Grubu Mustafa Hoş’a Abluka kitabi için ihtar çekti. Hoş’a çekilen ihtarda “Bundan sonraki baskılarda o bölüm olursa dava açacağız” deniliyor. İhtarda “Abluka” kitabının arka kapağında yer alan “Derin HaberTürk’ü deşifre eden yazı medya sitelerine nasıl bulaştı” sorusuna da yer verilmemesi isteniyor.
Mustafa Hoş’un çıkarması istenen bölüm 261 ve 266 sayfa arasında yer alan HaberTürk’e dair iddialar. Mustafa Hoş o bölümü medyagündem.com’dan alıyor ve aynen yayınlıyor.  Haberin giriş kısmı kitapta şöyle yer alıyor: “HaberTürk’ün yayın politikası ve çizgisi,’7 Şubat MİT Savaşı’nda aleni bir şekilde cemaatten yana olunca kurumda yeni bir dönem de başladı.
Habertürk’ün cemaate meyletmesine sessiz kalmayan Başbakan Tayyip Erdoğan, buradaki operasyonu bizzat yaptı. Yiğit Bulut’un gönderilmesinden sonra haber merkezindeki editoryal kadronun cemaat ağırlıklı isimlere teslim edilmesi de bu operasyonu hızlandırdı. Aslında ilginç bir ayrıntıyı yazmalıyım. Yiğit Bulut, Habertürk’ten gönderildikten sonra AKP kanadındaki medya sitelerinden medyagündem.com’da imzasız bir yazı yayınlandı.” deniliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Müslüm Babanın Evlatları’ gösterimde

SONRAKİ HABER

Tayland’da ‘Faiz Lobisi’ mi, Somtam Çetesi mi?*

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...