22 Şubat 2014 19:58

Taksim'de İnternet sansürü protestosuna polis saldırısı

Taksim'de "İnternet düzenlemesine" karşı yapılmak istenen açıklama için toplanan gruplara polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahalede 37 kişi gözaltına alındı.

Taksim\'de İnternet sansürü protestosuna polis saldırısı
Paylaş

Taksim'de "İnternet düzenlemesine" karşı yapılmak istenen açıklama için toplanan gruplara polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahalede 37 kişi gözaltına alındı. 

AKP hükümetinin Meclis'ten geçirdiği "İnternet düzenlemesine" tepki olarak Taksim’de yapılmak istenen açıklama için gruplar polis ablukasına rağmen Fransız Konsolosluğu önünde toplantı. "Sansüre karşı direnerek kazanacağız" yazılı pankart açan grup, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grubun önünü kesen çevik kuvvet polisleri ile grup üyeleri arasında gerilim yaşandı. Gruba müdahale etmeye başlayan polis, bazı grup üyelerini gözaltına almaya başladı. 

Grup üyelerinin polislerce gözaltına alınmasına çevrede bulunan yurttaşlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunu kast ederek "Bilal'i de alın" diyerek tepki gösterdi. 

Polis müdahalesi üzerine İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Lisesi'ne doğru geri çekilen gruba polis bu kez tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin müdahalesine grup da kaldırım taşları ve havai fişekle karşılık verdi. 

Çevik kuvvet saldırısı sırasında Emek Gençliği üyesi Barış Taşkıran'ın burnu kırıldı.

GAZ BOMBASI İETT OTOBÜSÜNE DÜŞTÜ

Polis müdahalesine Mis Sokak üzerinde barikat kurup, ateş yakan bir grup gösterici, polise, havai fişek, taş ve şişelerler karşılık verdi. Polisin buradaki gruplara yönelik müdahalede kullandığı gaz bombalarından biri, yoldan geçmekte olan ve içerisinde yolcuların bulunduğu İETT otobüsüne isabet etti. Çocuk ve hamile kadınların da içerisinde bulunduğu belirtilen otobüsün içine düşen gaz bombası nedeniyle yolcular otobüsten tahliye edildi.

Çıkan olaylarda gözaltına alınanların sayısının 37 olduğu öğrenilirken, gözaltına alınanlar arasında Kaldıraç dergisi muhabiri Orhan Esen de bulunuyor. Gözaltına alınanlar Taksim Meydanı'nda çevik kuvvete ait otobüste bekletiliyor. (İSTANBUL)


YOLSUZLUK SANSÜRLE ÖRTÜLMEZ

AKP’nin internet özgürlüğünü sınırlayan sansür yasasına karşı yürüyen yüzlerce kişi, AKP’nin yolsuzluğu sansürle örtme girişimine tepki gösterdiler. Ankara Kuğulupark’tan, Güvenpark’a gerçekleşen yürüyüşte, hükümete “Sansür ecelinizi geciktirmez” diye seslenildi.
Yürüyüş sırasında yolsuzluk skandalına ilişkin “Yolsuzluklar sansürle örtülmez”, “Devlet sansür sizi gerçeklerden korumaz” dövizleri taşındı. Yürüyüşte, CHP ve BBP seçim bürolarının önünden geçilirken, “İşte burası faşist yuvası” sloganı atıldı.
Birçok taraftar grubunun da biraraya geldiği uzun yürüyüşte, Ali İsmail Korkmaz için marşlar söylendi ve “Yaşasın renklerin kardeşliği” sloganı atıldı. Güvenpark’ta yapılan eylemin ardından Atatürk Bulvarı bir süre trafiğe kapandı. Bu sırada bir araçta bulunanlarla eyleme katılanlar arasında tartışma yaşandı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme kararını uçak yapıp Vali\'ye gönderdiler

SONRAKİ HABER

Validebağ korusunda ‘çılgın proje’ye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...