22 Şubat 2014 17:46

Ukrayna Cumhurbaşkanı görevden alındı!

Ukrayna Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in görevden alındığını açıkladı. Milletvekilleri, erken seçimin 25 Mayıs’ta yapılmasını kararlaştırdı. Yanukoviç ise, bütün ülkenin ve dünyanın gözü önünde yaşanan olayları bir ‘darbe’ girişimi olarak değerlendirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı görevden alındı!
Paylaş

Ukrayna Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in görevden alındığını açıkladı. Milletvekilleri, erken seçimin 25 Mayıs’ta yapılmasını kararlaştırdı. Parlamento, Viktor Yanukoviç’in anayasal olarak Cumhurbaşkanı sıfatını taşımadığını duyurdu.
Ancak Harkov kentinde toplanan iktidardaki Bölgeler Partisi milletvekillerinin kurduğu konsey, Kiev’de parlamentonun aldığı kararların meşru olmadığını söylüyor.

‘DARBE GİRİŞİMİ’
Viktor Yanukoviç ise parlamentodaki oylama öncesinde bir televizyon kanalına verdiği röportajda görevinin başında olduğunu ve istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.  “Ben seçilmiş, meşru cumhurbaşkanıyım” diyen Yanukoviç, bütün ülkenin ve dünyanın gözü önünde yaşanan olayları bir ‘darbe’ girişimi olarak değerlendirdi. (DIŞ HABERLER)

TUTUKLU BAŞBAKAN TİMOŞENKO SERBEST BIRAKILDI

ÖNCEKİ HABER

Roboski\'de sınıra ateş açılıyor iddiası

SONRAKİ HABER

Mahkeme kararını uçak yapıp Vali\'ye gönderdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa