22 Şubat 2014 16:47

'Ülkenin geleceği, HDP'nin mücadelesine bağlı'

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, partisinin İzmir'de düzenlediği şölende yaptığı konuşmada, 'HDP çok zor bir zamanda halk iktidarını hedef alarak çıktı. İşte buradayız, vardık, varız, var olacağız. Ülkenin geleceği HDP'nin gösterdiği mücadeleye bağlıdır' ifadelerini kullandı.

\'Ülkenin geleceği, HDP\'nin mücadelesine bağlı\'
Paylaş

HDP İzmir İl Örgütü, yaklaşan yerel seçimler öncesi "Umudu büyütüyoruz" sloganıyla Karşıyaka Spor Salonu'nda konser düzenledi. Konsere binlerce partilinin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk ile ilçe belediyeleri eş başkan adayları katıldı. Konsere gelenleri 13 dilde yazılı "Merhaba" pankartı karşılarken, salona "Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz", "Şehir senin", "Herkes için özgürlük, umudun partisi" "Bijî yek Gulan", "Jin, jiyan, azadî", "LGBTİ hakları insan haklarıdır" ve "Roboski katliamını unutmayacağız" yazılı pankartlar asıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından İzmir il ve ilçe adayları yurttaşlara tanıtıldı. Ardından konuşan HDP İzmir Belediye Eş Başkan Adayı Pınar Türk, dünya halklarının faşist iktidarlara karşı direndiğine işaret ederek, "Türkiye'de de artık halklar yönetimden memnun değil, AKP Gezi'de aldığı dersi unutmuş, AKP iktidarına ikinci dersi seçimlerde vereceğiz. Adil, demokratik, halkçı bir yönetim istediğimizi 30 Mart'ta sandıkta göstereceğiz. HDP her şeyden öte bir kadın devrimi partisidir. Kadınlar artık öldürülmek, şiddete maruz kalmak istemiyor. Biz kadınlar seçimimizi 30 Mart'ta HDP'den yana yapacağız. Yolsuzluğu ve yoksulla karşı tek seçeneğimiz HDP'dir" dedi.

Diğer Eş Başkan Adayı Osman Özçelik ise kentleri halkın yöneteceğini ifade ederek, "Herkes kendi kimliğine eşit bir şekilde yaşayacak. O gün havamız, sokaklarımız temiz olacak. O gün kentlerimiz rant alanı olmayacak, birlikte üretecek, birlikte paylaşacağız. O gün emperyalizmi kovacağız, sömürü mekanizmalarının çarkına durduracağız. O gün, hiçbir cezaevinde düşünce suçlusu olmayacak, bütün yasaklar kalkacak. Buradan İzmir'in demokratik, barışçıl, demokratik yüzünü göstereceğiz. Halkların eşitliğini özgürlüğünü, rantçılara, sömürücülere karşı halkı adayları olduğumuzu göstereceğiz" dedi.

'HDP ZOR ZAMANDA HALK İKTİDARINI HEDEF ALARAK ORTAYA ÇIKTI'
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin çok önemli bir aşamada olduğunu söyleyerek, "HDP, çok zor bir zamanda halk iktidarını hedef alarak ortaya çıktı. İşte buradayız, vardık, varız, var olacağız. Ülkenin geleceği HDP'nin gösterdiği mücadeleye bağlıdır. Bir tarafta AKP, diğer tarafta da CHP var. Ama onların yolları çıkmazdır. Önümüzdeki tek seçenek HDP'dir. Önümüzde yerel seçimler bizim nasıl bir ülke istediğimizi ortaya koyacak. Yerel yönetimler ülkenin nasıl yönetileceğini ortaya koyacak. Biz halkın gerçek temsilcileri olacağız. Bu yerel seçimlerle birlikte merkezden atanan valiliğin ve kaymakamlığın kaldırılmasını istiyoruz. Kentin sorunlarını halk meclisleri çözecek. Yargı mekanizmasının Başbakanın elinden çıkmasını istiyoruz. Halkın kendi iradesini ortaya koymak istiyoruz" diye belirtti.
Konuşmaların ardından konserde sahne alan İlkay Akkaya ve Adil Berti'nin seslendirdiği türküler eşliğinde çekilen halaylarla konser son buldu.

MARAŞ
Maraş'ın Pazarcık ilçesinde de HDP Belediye eş başkan adayları Ayşe Sonzamancı ve Mehmet Ali Büyüközdoğan, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri köy ziyaretlerinde, yoğun ilgi ve sevgi ile karşılandı. İlçeye bağlı Memişkayha (Memışan), Kurtdere, Damlataş, Çolakali (Bugan) köylerinde yaptıkları ziyaretlerde adaylar, sohbet ettikleri yurttaşlara "Kürtler ve Alevileri, arka bahçesi olarak gören partilerden kurtulalım" dedi. Sonzamancı, sistem belediyelerinin yurttaşları her şekilde sömürdüğünü belirterek, HDP'nin politikasının hiçbir sistem partisine benzemediğini ifade etti. Memişkahya Köyü Halk ve Kültür Evi'nde konuşan Mehmet Ali Büyüközdoğan da Pazarcık'ı örnek bir şehir yapacaklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: Pazarcık Kartalkaya barajının suyunu Antep'e götüren belediye, kendi köylerine su götüremiyor. Belediye doksan yıldır rant kapısına dönmüştür." Pazarcık'ın birinci derece deprem bölgesi olduğunun da altını çizen Büyüközdoğan, "Pazarcık beton yığınına dönüştürülmüştür. Birinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen, deprem çalışmaları yapılmamaktadır. Yaşlı insanlarımızın, gençlerin, kadınların gezeceği ve dolaşacağı bir park dahi yok" ifadelerini kullandı.

Pazarcık ve Narlı'da insan ve doğa yaşamını tehlikeye atan çimento fabrikalarına da değinen Büyüközdoğan, buralarda yaşayan yurttaşlar başta olmak üzere doğa ve çevrenin olumsuz etkileneceğini ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa\'da \'yeri değişen\' polis sayısı 300\'ü geçti

SONRAKİ HABER

Roboski\'de sınıra ateş açılıyor iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...