22 Şubat 2014 15:49

EMO İstanbul Şube Kongresi başladı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi`nin 39. Olağan Genel Kurulu, Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezinde başladı. Kongre, yarın yapılacak seçimle sone erecek.

EMO İstanbul Şube Kongresi başladı
Paylaş

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi`nin 39. Olağan Genel Kurulu, Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezinde başladı.

BEYZA METİN: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kongrenin açış konuşmasını, İstanbul Şubesi 38. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Metin yaptı.
Konuşmasına, "Bu dönem yitirdiğimiz değerli hocamız Yurdakul Ceyhun, İstanbul Şubemizin unutulmaz başkanlarından Yüksel Birdal, Onursal Başkanımız Ahmet Altay Varol, Gökçen Çapkıncı, Mehmet Naci Temeltaş ve adını sayamadığım odamızın değerlerini anarak ve mücadelelerini sürdürme sözü vererek başlamak istiyorum" diyerek giren Metin; "Bu ülkenin umudu olan, daha yaşanılabilir bir ülke ve demokrasi isterken katledilen umudun çocukları Ali İsmail, Ahmet, Medeni, Mehmet, Ethem, Abdullah ve Ferit`in sahnemizden bizlere gülümsüyor. Bu genel kurula onları anmadan başlamak bize zul olurdu. Onların nezdinde demokrasi mücadelesinde yitirdiğimiz tüm değerlerimizi selamlıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.
Konuşması içinde meslek alanlarında yaşanan gelişmeleri ve odalara yönelik saldırıları aktaran Metin, bugüne kadar sürdürdükleri çalışmalarına devam edeceklerini ve iktidarın saldırıları karşısında boyun eğmeyeceklerini belirtti.

‘İKTİDAR LİME LİME DÖKÜLÜYOR’
Daha sonra kürsüye çıkan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, 60 yıldır kamu yararını temel alarak ve bilimsel özgürlüğü rehber edinen bir anlayış içerisinde onurlu yürüyüşünü sürdürdüğünü ve dik duruşuna devam edeceğini belirtti. Göltaş, "Genel Kurullar sürecimiz iktidarın lime lime döküldüğü, hepimizin aslında çok iyi bildiği, şimdi görünür olduğu yapısının açığa çıktığı bugünlerde başlıyor. Örgütümüzün yakın tarihinde gördüğü en zorlu saldırılara uğradığı ve tam da bu saldırılara karşı mücadelemizin en yoğun sürdüğü iki yıllık bir çalışma döneminin şimdi geride bırakıyoruz" dedi.
Göltaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi bize düşen görev; örgütümüze sahip çıkmak, örgütümüzü güçlendirmek, inanç, kararlılık ve emek ile TMMOB‘yi geçmişin ayak izlerinden geleceğe doğru omuzlarımızda taşımaktır”.
Konuk konuşmaları bölümünde ise EMEP GYK Üyesi Ercüment Akdeniz, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Özgür Müftüoğlu, Halkevi İstanbul Başkanı Gizem Kutlu ve ÖDP İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan söz aldılar.
Kongre, yarın yapılacak seçimle sone erecek. (İSTANBUL)
 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri Berfo Ana\'yı andı

SONRAKİ HABER

Erdoğan ‘istiklal savaşı’na Sivas’tan başladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa