22 Şubat 2014 08:50

Sınırda köylü - asker gerginliği: 8 yaralı

Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova köyünde Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki akrabalarını ziyarete giden köylülerle askerler arasında yaşanan gerginlikte 6 asker ve 2 köylü yaralandı. Olayların ardından bölgeye askeri sevkıyat sürerken Yeşilova köyü abluka altına alındı.

Sınırda köylü - asker gerginliği: 8 yaralı
Paylaş

Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova (Nawberûjan) köyünde Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki akrabalarını ziyarete giden yurttaşlarla askerler arasında yaşanan gerginlikte yaralı sayısı 8'e yükseldi. 6 asker ve 2 köylünün yaralandığı olayların ardından bölgeye askeri sevkıyat sürerken Yeşilova köyü abluka altına alındı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova (Nawberûjan) köyünde Federal Kürdistan Bölgesi'ndeki akrabalarını ziyaret etmek için sınırın diğer tarafına geçen yurttaşların dönüş yolunun önü askerler tarafından kesilmişti. Köylüleri gözaltına almaya çalışan Yeşilova Karakolu'nda görevli askerlerle yurttaşlar arasında çıkan gerginlik taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada 2 köylü yaralandı.

Ardından gerginlik sürerken bölgeye Tekeli Tabur Karakolu'nda da asker sevkıyatı yapıldı. Gözaltına alınmalar karşı direnen yurttaşlarla askerler arasında yaşanan ikinci kavgada ise 6 asker yaralandı.

Olay sırasında askerlerin defalarca havaya ateş açtığı belirtilirken, yaralan 4 askerin bölgeye gönderilen helikopter ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne 2 askerin ise ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Kafasına aldığı silah dipçiği sonucu yaralanan yurttaşlardan Ferheng Dinç'in Derecik Beldesi Sağlık Ocağı'na kaldırıldığı ve bir yurttaşın ise hafif yaralandığı kaydedildi. Olayların sona erdiği bölgeye özel hareket timleri ile asker sevkıyatının devam ettiği ve köyün ablukaya alındığı belirtildi.

Yüzlerce askerin ablukası altında bulunan köyde gerginlik devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'den ayrılana VIP yok!

SONRAKİ HABER

Gül, Askerlik Kanunu\'nu da onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...