22 Şubat 2014 06:00

AKP’li milletvekillerinin cezaevi hassasiyeti!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun cezaevlerini inceleyen alt komisyonu, Rize cezaevi raporunun sonuç bölümüne mahkumların ‘dini ihtiyaç’ talebi olduğunu yazdı.

AKP’li milletvekillerinin cezaevi hassasiyeti!
Paylaş

Sultan ÖZER
Ankara


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun cezaevlerini inceleyen alt komisyonu, Rize cezaevi raporunun sonuç bölümüne mahkumların ‘dini ihtiyaç’ talebi olduğunu yazdı.
Rize ve Trabzon’daki cezaevlerinde yapılan incelemeler, Alt Komisyon Başkanı ve AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AKP Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru tarafından yapıldı. Hazırlanan rapor önceki gün İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görüşülerek kabul edildi. Alt Komisyon Başkanı AKP’li Ayşe Türkmenoğlu rapora ilişkin yaptığı sunumda, Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevinde tespit ettikleri eksiklikleri, “Sağlık hizmetlerindeki eksiklikler, hastaneye sevk süreci, cezaevi şartlarına ilişkin olarak tespitler” olarak aktardı. Ancak Türkmenoğlu bir de “dini ihtiyaç” talebinden söz etti.
Mahkumların dini ihtiyaçlarına ilişkin raporda, “Rize Kalkandere Cezaevinde din görevlisinin haftada bir gün bir saatliğine geldiği belirtilmiş ve bu sürenin artırılması mahpuslarca talep edilmiştir. Mahpusların dini ihtiyaçlarının karşılanmasının ıslah faaliyetlerini olumlu etkileyeceği düşünülmektedir” diye yer aldı. Ancak raporun görüşülmesi sırasında mahkumlardan böyle bir talep gelmediği ortaya çıktı. Alt komisyonun BDP’li Üyesi Murat Bozlak, bu ifadeye itiraz etti. Bozlak “Raporda yer alıyor ama mahkumlardan ‘Dini ihtiyaçların karşılanması için daha fazla sürede din görevlisi gelsin’ diye bir istek almadıklarını” söyledi. Murat Bozlak, bu isteğin tek bir mahkum tarafından “Din görevlisi daha çok gelsin mi?​” sorusu üzerine verilen bir cevaptan kaynaklandığını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Phaselis’e otel artık yargıda

SONRAKİ HABER

İnsana ‘Savaş böyle bir şey’ dedirtiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...