13 Haziran 2011 11:02

Gençlik, taleplerini savunanları destekliyor

Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Partiler; boy boy afişlerle, ses arabalarının gürültüsüyle, afişlerle, televizyon ve gazete reklamlarıyla hayatımızın her alanını sarmış durumda. Bu yarış AKP, CHP, MHP gibi partilerin arasında geçiyor gibi görünse de bir alternatif olarak Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku da var.

Paylaş
MUTLU COŞAR - İMRAN KURT


Destina Saccılarlı - Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi

Okullarda aldığımız eğitim giderek gerici hale getiriliyor. Bu yıl, Mersin Nevit Kodallı Lisesinde yaşanan 45 cm uygulaması da bunu açıkça gösteriyor. Kitaplardan, zihinlerimizden evrim teorisi öğretisi silinmeye çalışılıyor. Kız öğrencilerin vücut hatları belli oluyor diye gömlek yasaklanıyor. Okuduğum okulda diğer günler öğle saatlerinde okul çıkışına izin verilmediği halde, cuma günleri çıkış izni veriliyor ve bu tabi ki bir tesadüf değil, öğrencilerin namaz kılmaları "teşvik ediliyor". Eğer AKP, bu seçimleri de kazanırsa okul yerine camiye gitmeye başlayacağız.

Fatma Yavuzant - 75.Yıl Cumhuriyet Lisesi

Eğer oy verseydim, oyumu Abdullah Levent Tüzel'e verirdim. Çünkü Türk ve Kürt ayrımı yapılmamalı insanlar arasında. Sonuçta Türklerin sahip olduğu haklara Kürtlerinde sahip olması gerekir ve herkes gibi Kürtlerde anadilini serbestçe ve özgürce kullanmalıdır.Bu blok adayları bu demokratik talebi de meclise taşıyacaklardır, eminim.

Öznur İnce - Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi

Bu sene yaşanan şifre skandalı yüzünden biz öğrencilerin kimseye bir güveni kalmadı. Bir Kürt olarak ana dilimde eğitim görmek en büyük hakkımdır. Ama hala şifre skandallarının ve rüşvetin yaşandığı bu ülkede devlet başındakilerin bu sorunları çözmesi imkansız gibi görünüyor. Tek isteğim, ana dilimde eğitim görmek ve zengin fakir, Türk Kürt denilmeden bütün öğrencilerin eşit seviyede ve eşit haklarla eğitim görmesidir .Bunun için de oyumu Abdullah Levent Tüzele vermeyi düşünüyorum.

Aysuncan Daş - Enjeksiyon İşçisi

Üç aydır çalışıyorum sigortam yatmadı. Üstelik çalışma koşullarım çok ağır işçi sayısı az olduğundan üç makineye birden bakıyorum. Arkadaşlarımızdan bazıları iş yerine uzak bir yerde oturdukları için iş yerine birkaç dakikalık gecikme yaşıyorlar. Patron bu kadar aksamayı bile sorun edip işçilere ağır laflar ediyor.  Çalışmalarımızın çok yoğun olması ve patronun üzerimizdeki yoğun baskısı yüzünden telefonumuza bile bakamıyoruz. Hatta telefonuna baktığı için bir arkadaşımızın işine son verildi. Gün içerisinde namaz kılmamıza dahi izin vermiyorlar. Üstelik bu patron din üzerinden siyaset yapan biri, AKP'lidir. Fabrikamızda sendikal bir hareketle karşılaşmadık. Sigortasız çalışan ben ve benim gibi arkadaşlarımın sağlık güvencesi yok. Hem bu sorunlara çözüm için hem de anadilimi kullanabilmek; sokakta, okulda her yerde rahatça anadilimde yaşamak için oyumu Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun bağımsız adaylarından Abdullah Levent Tüzel'e vereceğim. Tüzel'den; barış ortamının sağlanması, kültürel kimliğimin tanınması, çalışma koşullarımın düzeltilmesi için mecliste çalışmalar yapmasını bekliyorum.

Serhat Karakuş - Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi

Seçim sürecinde hiçbir parti taleplerime cevap vermedi. Ben parasız bir eğitim, eşitliği prensip edinmiş bilimsel ve aynı zamanda anadilde eğitim istiyorum. Mevcut iktidar binlerce derslik açmasıyla, kitap dağıtmasıyla övünüyor ama kendisine yandaş yetiştirebilmek için dershane sisteminin önünü kapatmıyor.  İşte bu yüzden Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu adaylarını destekliyorum. Eğer oy kullanabilecek olsaydım Abdullah Levent Tüzel'e verirdim.

Umut İkde - Yıldız Teknik Üniversitesi

Bir üniversite öğrencisi olarak oyum Abdullah Levent TÜZEL'e. Çünkü blok düzen partilerinin aksine üniversitelilerin taleplerini destekliyor. Bugün bütün öğrencilerin üniversitelerde haykırdığı parasız eğitim, özerk üniversite gibi taleplerin blok tarafından desteklenmesi çok önemlidir. Bugün devletin bütün kurumları bloğa yoğun bir baskı uygularken bu baskı bir yönüyle de üniversitelerde bloğu destekleyen öğrencilere ve bloğun adaylarına karşı sürmektedir. Bu baskı şunu gösteriyor ki blok her geçen gün gücünü artırıyor ve bu desteğin büyük bölümünü de gençler oluşturuyor. Gençlerin bloğa desteği artıyor ama YÖK'ün ve onun yasakçı zihniyetinin yansıması olarak üniversitelerde blok adaylarına karşı yasaklamalar devam ediyor. Biz üniversite öğrencileri olarak üniversitelerin sermayeye peşkeş çekilmesine ses çıkarmayan hatta bunun destekçisi olan ve bize işsizlikten ve savaştan başka bir gelecek sunmayan düzen partilerine oy vermeyeceğiz. Bloğa da sadece oy vermekle yetinmeyip aynı zamanda da seçimlere kalan son birkaç günde blok adına çalışmalarımıza devam edeceğiz ve blok adaylarını meclise taşıyacağız.

ÖNCEKİ HABER

İlk oyum barışa!

SONRAKİ HABER

Blok emeğin sesi olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa