21 Şubat 2014 18:26

Hakkını alamayan işçiler başkanı cuma namazında yakaladı

Derince Belediyesinden ihale alan Halil İnce isimli müteahhitten paralarını alamayan işçiler 'ilgileneceğim' diyip kendilerini oyalayan belediye başkanına seslerini duyurdu.

Hakkını alamayan işçiler başkanı cuma namazında yakaladı
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli


Derince Belediyesinden ihale alan Halil İnce isimli müteahhitten paralarını alamayan işçiler seslerini Derince Belediye Başkanına duyurdu.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar’ı cuma namazı öncesi yakalayan inşaat işçileri, alacaklarını alamadıkları için aylardır sıkıntıda olduklarını, bu işe bir çözüm yolunun bulunmasını istedi.

BAŞKANLARLA GÖRÜŞTÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’dan “İlgileneceğim” sözünü alan işçiler, aylardır görüşme talebinde bulundukları ve bir türlü görüşemedikleri Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar’dan istedikleri cevabı alamadılar. Alemdar’ın cami avlusunda işçileri dinlemek istemeyen tavırları işçiler tarafından eleştirilirken gazetemize konuşan Mustafa Palta isimli bir işçi, müteahhitten 270 bin lira alacakları olduğunu dile getirdi.

‘GÖRMEZDEN GELİNDİK’

Belediyenin tüm yaşananları bildiği halde kendileriyle görüşmediğini belirten Palta, “Görmezden gelindik. 2013’ün yazında Halil İnce tek başına girdiği ihaleyi alıp işi bize yaptırdı, geçen senenin onuncu ayında da işi teslim ettik. 4.5 dönümlük bir alanda, 50 kişi anahtar teslimi bu işi yaptık. Belediye sonuçta burayı ihale ile verdi. Biz çözümü belediyeden bekliyoruz. Halil İnce, ‘Benim borcum yok gelsinler alınlar’ diye bize tehditler savuruyor. Zor durumdayız” dedi.

Müteahhitin işçilere verdiği 54 bin liralık çekin karşılıksız çıkması sonucu, işçiler bir de  ‘sahte çek-senet’ nedeniyle ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor. Belediyeden sorunlarına çözüm beklediklerini ifade ettiler.

 

ÖNCEKİ HABER

Kürkçü: Erdoğan ve partisini adım adım göndereceğiz

SONRAKİ HABER

Antalya’da ilgi artıyor, umut büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...