21 Şubat 2014 18:24

Kürkçü: Erdoğan ve partisini adım adım göndereceğiz

DP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, gezi programı çerçevesinde Kocaeli’deydi. Kürkçü konuşmasında "Tayyip Erdoğan ve partisini adım adım göndereceğiz. O yüzden diyoruz ki ‘O yollarda yürüdüklerinde, ıslandıklarınla birlikte sana güle güle Tayyip Erdoğan" dedi

Kürkçü: Erdoğan ve partisini adım adım göndereceğiz
Paylaş

Hasret Gültekin Kozan
Kocaeli

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, gezi programı çerçevesinde Kocaeli’ye geldi. Ertuğrul Kürkçü, sabah saat 10.00’da Körfez TEM Otoyolu turnikelerde partililer tarafından karşılanırken beraberindekilerle ilk olarak Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavi gören KCK tutuklusunu ziyaret etti. Daha sonra Tütünçiftlik, Derince ve İzmit’e giden HDP konvoyu, Yenikent’teki programdan sonra Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ne geçti.

“HALK İLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Yenikent Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışına katılan Ertuğrul Kürkçü’nün yanında diğer ilçelerin belediye eş başkan adaylarının yanı sıra HDP’liler de yer aldı. Seçim bürosu açılışı öncesi konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, HDP’nin yerel yönetimi halk ile birlikte yürüteceğine vurgu yaptı. Derince’nin kendileri için önemli olduğuna değinen Etiler, “Burası bizim için özel bir yer, çünkü burada biz 26 yaşında genç bir kadın arkadaşımızı aday gösterdik. Adayımız HDP’nin tam olarak profilini yansıtan, Gezi direnişinden çıkan birisidir. Diğer partilerin ‘çılgın projeleri’nin olduğunu görüyoruz ama bizim en önemli projemiz halkın kentin yönetimine katılmasıdır” diye konuştu.

“GÜLE GÜLE TAYYİP ERDOĞAN”

Konuşma yaptığı alanın etrafında HDP’li olmayıp da kendilerini dinleyen vatandaşlara“Kulağınızın pasını silmeye geldik, bize kulak verin” diyerek konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, kentin demokratik ve öz yönetimci gücünü halk ile göstereceklerini ifade etti.

AKP’nin artık yapabilecek bir şeyinin kalmadığını söyleyen Kürkçü,bunun kanıtı olarak meclisten geçen son üç yasa tasarısını gösterdi. HSYK, İnternet ve son olarak MİT yasa tasarılarını AKP’nin kendi geleceği ve koltuğu için ar acele meclisten geçirdiğini ifade eden Kürkçü, “Tayyip Erdoğan ve partisini adım adım göndereceğiz. O yüzden diyoruz ki ‘O yollarda yürüdüklerinde, ıslandıklarınla birlikte sana güle güle Tayyip Erdoğan’.Sana oy yok,Türkiye böyle yönetilmeye layık değildir, böyle bir yönetimi kimse istemiyor. 30 Mart seçimleri Erdoğan’ın başımızdan gidişinin başlangıcı olacak ve onu adım adım göndereceğiz” ifadelerini kullandı.


 

ÖNCEKİ HABER

Ağzımızdaki lokmaya göz koydular

SONRAKİ HABER

Hakkını alamayan işçiler başkanı cuma namazında yakaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...