13 Haziran 2011 10:58

İlk oyum barışa!

Mehmet Bitik - ÖğrenciEmekten yana, işçiden, ezilenden yana olduğu için Bloku destekliyorum. Bir öğrenci olarak sınav sisteminin kaldırılması, öğrenci mağduriyetinin son bulması ve parasız, anadilde eğitim hakkımızın mecliste dile getirilmesi için bağımsız adayları destekleyeceğim. Bunun yanı sıra demokratik özerklik, özg

Paylaş
TUĞÇE SEZGİL - OZAN ARAT

Emekten yana, işçiden, ezilenden yana olduğu için Bloku destekliyorum. Bir öğrenci olarak sınav sisteminin kaldırılması, öğrenci mağduriyetinin son bulması ve parasız, anadilde eğitim hakkımızın mecliste dile getirilmesi için bağımsız adayları destekleyeceğim. Bunun yanı sıra demokratik özerklik, özgürlük için dağda ovada ölümlerin son bulması için ilk oyumu Abdullah Levent Tüzele vereceğim. Barış, Barış, Barış! Artık Analar Ağlamasın.

Görgin Ekin - Tekstil İşçisi

İlk oyum Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'na. İşyerinde 9 saat çalışıyorum 400 TL maaş alıyorum. Sigortalarımız iptal edildi. Sendikasız, güvencesiz çalışıyoruz. Patronlar köle muamelesi yapıyor, azarlayıp hakaret ediyorlar. Çalışırken Kürtçe müzik dinlemek yasak bize. Sadece Türkçe dinleyebilirmişiz işyerinde, patronların talimatı böyle. Yapılan bu ittifak, bu blok AKP, CHP, MHP gibi partilerin oyunlarını bozacak halkın gerçekleri öğrenmesi açısından önünü açacaktır. Artık emeğimizin sömürülmesini istemiyoruz, kimliğimiz yüzünden aşağılanmak istemiyoruz. Daha iyi bir yaşam için oyum Abdullah Levent Tüzel'e.

Mesut Erol - Öğrenci

Kendime oy vereceğim, yani blok adayına. Blok adaylarının bu ülkede, hakların kardeşliğini ve işçilerin birliğini savunacağına inanıyorum. 30 yıldır devam eden bu savaşı durduracağına inanıyorum. Blok adayları; mazlumun, işçinin, öğrencinin, tüm ezilenlerin yanında olacağına inandığım için ilk oyumu barışa, çözüme, demokrasiye vereceğim. Gelecekte ülkemizin daha yaşanabilir bir halde olması için kaygısız ve korkusuz aydınlık bir gelecek için mutlu, rahat, huzurlu bir yaşam için oyumu kendim kadar emin olduğum Abdullah Levent Tüzel'e vereceğim.

Melik Demir - İşçi

Ben oyumu ne makarnaya, ne 600 TL'ye ne de 2023'ü hedef gösterenlere vereceğim. Bir BDP'li genç olarak partimin bulunduğu Emek, Demokrasi Özgürlük Bloku'nun adayına, eşitlik, kardeşlik ve özgürlük için Abdullah Levent Tüzel'e oy vereceğim. İnsanlar oy kullanırken kimleri seçeceğini bilmeli, oyumuzu özgürlüğe vermeliyiz.

Şev Roj - İşçi

Sorunsuz bir hayat için aşı, yemeği olan sıcak evlerin olduğu, etnik kimliklerin hor görülmediği bir ülke için ilk oyum Abdullah Levent Tüzel'e.
                                                                              
Fatma Akın - İşçi

Mardin'den geldim buraya, 21 yaşındayım. Tekstil de çalışıyorum, sigorta yok. İnsan bazen çok yoruluyor, doya doya dinlenmek istiyor. Ama olmuyor işte. Ben çok okumak istedim ama olmadı, maddi durum yetersiz olduğu için okuyamadım, ailenin maddi durumu kötüydü, ben kendim vazgeçtim okumaktan. Bizim oralarda insan erken büyüyor. Daha küçücükken her şeyi düşünmek zorunda kalıyorsun. İlk defa oy kullanacağım bu seçimlerde. Ben geleceğim için oy kullanacağım, kimse benim gibi maddi sıkıntılardan dolayı okulu bırakmak zorunda kalmasın diye, barış olsun diye oy kullanacağım. Ben bu yaşımda çok şey öğrendim, hem Kürt'sün, hem işçisin. İki defa eziliyorsun. Kimse ezilmesin diye oy kullanacağım ve oyumu Abdullah Levent Tüzel'e vereceğim…

ÖNCEKİ HABER

Balkondaki Adam ve Kürtler!

SONRAKİ HABER

Gençlik, taleplerini savunanları destekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...