21 Şubat 2014 16:53

Acıbadem halkı okulları için yürüdü

Acıbadem Dayanışması, Ahmet Sani Gezici Lisesinin taşınmak istenmesini protesto etti.

Acıbadem halkı okulları için yürüdü
Paylaş

Acıbadem Dayanışması, Ahmet Sani Gezici Lisesinin taşınmak istenmesini protesto etti.

Kadıköy’ün Acıbadem semtinde yaklaşık 500 kişilik veli ve öğrenci grubu Ahmet Sani Gezici Lisesinin yıkım kararı dolayısıyla Fikirtepe’te taşınmasına tepki göstermek için sokağa çıktı. Lise önünde buluşan veli ve öğrenciler, buradan Koşuyolu’na yürüdü.

Burada yapılan açıklamada “Okulun taşınmasının gerekçesi binanın kız meslek lisesi standartlarına uygun olmamasıdır. Peki okul o zaman neden kız meslek lisesi yapılmıştır bu senenin başında? Ortada bir planlama vardır ama plan bölgede yaşayan insanların ihtiyaçları üzerine kurulu değil sadece binanın ele geçirilmesine dönük bir gerekçe yaratmaya yöneliktir” denildi.
“Burası eskiden imam hatipti yine öyle olacak” mantığıyla hareket edildiği ifade edilen açıklamada, “Bu gerekçeyle koskoca bir mahalle halkının mağdur edilmesi kabul edilemez. Birileri böyle isteyebilir, ama koskoca mahalle halkı okulsuz bırakılamaz” denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: “Uzun sözün kısası kararımız kesindir, Ahmet Sani bizimdir. Bizler Acıbademliler olarak bu kaçıncı eylemimiz? Anlamıyor musunuz? Duymuyor musunuz? Görmüyor musunuz? Bu okulu bize rağmen kimseler buradan taşıyamaz”

Öte yandan okulun yıkılarak yerine imam hatiplilerin kalacağı eğitim kampüsü yapılacağı belirtiliyor. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Tasarı eğitimin piyasalaştırılmasında en ileri adım’

SONRAKİ HABER

Alevilerden fişleme tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa