24 Şubat 2011 21:20

Erdoğan’ın Sarkozy sitemi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Nicolas Sarkozy’nin Fransa Cumhurbaşkanı olarak değil, G20 ülkeleri başkanı olarak Türkiye’ye yapacağı ziyaretin Fransa ile Türkiye arasındaki dostluğun seviyesinde olmadığını söyledi. Diğer taraftan Fransız Cumhurbaşkanlığı, İnternet sayfasında Sarkozy’nin Türkiye’yi ziyaretinin son dakikada

Erdoğan’ın Sarkozy sitemi
Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Nicolas Sarkozy’nin Fransa Cumhurbaşkanı olarak değil, G20 ülkeleri başkanı olarak Türkiye’ye yapacağı ziyaretin Fransa ile Türkiye arasındaki dostluğun seviyesinde olmadığını söyledi. Diğer taraftan Fransız Cumhurbaşkanlığı, İnternet sayfasında Sarkozy’nin Türkiye’yi ziyaretinin son dakikada bile iptal edilme ihtimalinin bulunduğunu yazdı.
Başbakan Erdoğan, önceki akşam geç saatlerde Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği demeçte, “Tüm samimiyetimle konuşacağım. Fransa Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak ağırlamak isterdik, ama yarın Fransa Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak değil, G20’nin başkanı olarak geliyor” dedi. Bu nedenle bu ziyaretin Fransa ve Türkiye arasındaki dostluğun yüksekliğinde olmadığını düşündüğünü belirten Erdoğan, “Türkiye ve Fransız-Türk ilişkileri bundan daha fazlasını hak ediyor” dedi. Başbakan Erdoğan, Sarkozy’nin göreve gelmesinden beri Türkiye’ye ziyarette bulunmamasından da üzüntü duyduklarını söyleyerek, “Türkiye Cumhurbaşkanı Fransa’ya gitti, bizzat ben de Başbakan olarak Fransa’ya gittim” dedi.
Geçen hafta bir Türk diplomat, Sarkozy’nin ziyaretinin sadece beş saat olacağını ve Ankara ile sınırlı kalacağını söylemişti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Assange, iade kararını temyize götürüyor

SONRAKİ HABER

HSYK ve Bakanlığa suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...