21 Şubat 2014 06:00

Günün kahramanı Einar Bjoerndalen

Soçi’de gündem Ukraynalı sporcuların ülkelerinde yaşanan ölümler sebebiyle Kış Olimpiyatları’nı boykot etmesi. Ancak her şeye rağmen yarışlar da devam ediyor.

Günün kahramanı Einar Bjoerndalen
Paylaş

Daniels Süha ÖZKAYA
İstanbul


Soçi’de gündem Ukraynalı sporcuların ülkelerinde yaşanan ölümler sebebiyle Kış Olimpiyatları’nı boykot etmesi. Ancak her şeye rağmen yarışlar da devam ediyor. Alp disiplininde yapılan erkekler dev slalom mücadelesinde altın madalya 2:45.29’luk derecesiyle ABD’li Ted Ligety’nin olurken gümüş madalya 2:45.77’lik performansıyla Fransız kayakçı Steve Missillier’in oldu. Ted Ligety olimpiyatlarda dev slalomu kazanan ilk Avrupalı olmayan sporcu olarak tarihe geçti. Bronz madalyanın sahibi ise 2:45.93’lük dereceye imza atan bir başka Fransız kayakçı Alexis Pinturault oldu. Bu branşta Türkiye’yi temsil eden Emre Şimşek 3:17.64’lük derecesiyle yarışı 68. bitirdi.

Biatlonda önceki gün, olimpiyat tarihinin ilk karışık takım bayrak yarışı vardı. Altın madalya 1:09:17.0’lık bir dereceye imza atan Norveç oldu. Bu başarıyla beraber bu yarışta Norveç adına yarışan Ole Einar Bjoerndalen olimpiyatlardaki 13. madalyasını alarak kış olimpiyatları tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu olarak tarihe geçti. Gümüş madalya 1:09:49.6’lık derecesiyle Çek Cumhuriyeti’nin olurken podyumun son basamağında ise 1:10:15.2’lik bir dereceye imza İtalya yer aldı.

2002’DEN SONRA İLK ALTIN MADALYA

Günün en yoğun branşlarından biri kayaklı koşuydu. Kayaklı koşuda hem kadınlarda hem de erkeklerde takım sprint mücadeleler vardı. Erkeklerdeki takım sprint mücadelesi yoğun tartışmalara sahne oldu. Altın madalya 23:14.89’luk derecesiyle Finlandiya’nın oldu. Finlandiya bu başarısıyla beraber 2002 Salt Lake City Olimpiyatları’ndan sonraki ilk altın madalyasını kazanmış oldu. Gümüş madalya 23:15.86’lık derecesiyle Rusya’nın olurken günün tartışmasında fitili ateşleyen taraf da Rusya oldu. Rusya hakemlere Finlandiya’nın kendilerini engellediğini belirterek itiraz etti fakat bu itiraz hakemler tarafından kabul edilmedi. Bronz madalya ise 23:30.01’lik bir performans sergileyen İsveç’in oldu.
Kadınlarda ise altın madalya 16:04.05’lik derecesiyle Norveç’in olurken, gümüş madalya 16:13.14’lük derecesiyle Finlandiya’nın oldu. Bronz madalya ise 16:23.82’lik bir performansa imza atan İsveç’in oldu.

LGBTİ BİR MADALYA DAHA ALDI

Sürat pateninde günün tek mücadelesi kadınlar 5000 metre finaliydi. Altın madalya 6:51.54’lük derecesiyle Çek sporcu Martina Sablikova’nın oldu. Gümüş madalya Soçi’ye gelen LGBTİ bireylerden biri olan Hollandalı İreen Wüst’ün oldu. İreen Wüst Soçi’deki dördüncü madalyasını 6:54.28’lik derecesiyle kazandı. Bronz madalya da bir başka Hollandalı patenci olan Carien Kleibeuker’in oldu. Carien Kleibuker’e bronz madalya getiren derece ise 6:55.66 oldu.

KANADA 1 EKİBİ ABD’Yİ GEÇTİ

Bobsledde günün tek mücadelesinde ikili kadınlar kategorisinde madalyalar sahiplerini buldu. Altın madalya ilk iki ayak sonunda ikinci bulunan fakat son iki ayaktaki performanslarıyla ABD 1 ekibini geçmeyi başaran Kanada 1 ekibinin oldu. Kanada 1 ekibi altın madalyaya 3:50.61’lik dereceleriyle ulaşırken gümüş madalya Kanada 1 ekibinin 0.10 saniye gerisinde kalan ABD 1 ekibinin oldu. Bronz madalya ise 3:51.61’lik derecesiyle ABD 2 ekibinin oldu.

SNOVBORD’DA RUSYA ALTINI ALMAYI BAŞARDI

SNOVBORDDA heyecan hem erkeklerde hem de kadınlarda yapılan paralel dev slalom finalleriyle sürdü. Erkekler paralel dev slalomda altın madalya Rusya’dan Vic Wild’ın olurken gümüş madalya İsviçre’den Nevin Galmarini’nin oldu. Podyumun son basamağında ise Sloven sporcu Zan Koşir yer aldı. Kadınlar paralel dev slalomda ise altın madalya İsviçreli Patrizia Kummer’in oldu. Gümüş madalya Japon sporcu Tomoka Takeuchi’nin olurken, bronz madalya Rusya’dan Alena Zavarzina’nın oldu.

ÖNCEKİ HABER

Sansür önceden hazırlanmış!

SONRAKİ HABER

Deplasman takımları mutlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...