20 Şubat 2014 22:14

BTK TİB Daire Başkanı Şen ile Başbakanın danışmanlarından Varank’ın olduğu iddia edilen ses kaydı önceki gece yayımlandı. Ses kaydına göre Telekom daha yasa geçmeden URL bazlı sansürleme için altyapı hazırlamış.

İnternet’te, Bilgi İletişim Teknolojileri Telekomunikasyon Daire Başkanı Osman Nihat Şen ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Varank arasında olduğu iddia edilen ses kaydı yayımlandı.

Ses kaydına göre,
* İnternet’teki içeriklere yönelik URL bazlı engelleme altyapısı, daha yasa onaylanmadan hazırlanmış.
* Şen, Varank’ı arayarak “videonun İnternet’te yayılmaya başladığını” aktararak Telekom’un “ellerindeki sınırlı sayıda URL için” alt yapı hazırladığını söylüyor.
Şen’in aktardığına göre bu URL’ler engellenebilecek. Ancak dün Resmi Gazete’de yayımlanan kanundan önce yasal olarak URL engelleme mümkün değildi.
* Ayrıca BTK TİB Daire Başkanı Şen, konuşmada bahsi geçen video ile ilgili ekip kurduklarını Telekom’la beraber çalışarak videoları çıkarttıracaklarını söyledi.
* Şen YouTube’un mahkeme kararı istediğini aktarırken, Vamank ısrarla URL bazı engellemenin YouTube için de geçerli olup olmadığını soruyor.
Meslek odaları, uzmanlar, hukukçular, uluslararası kamuoyu ve gazetecilerin sert tepki gösterdiği İnternet Yasası salı gecesi Cumhurbaşkanı Gül Macaristan’dan döner dönmez onanmıştı. Yasaya göre İnternet’teki içerikleri URL bazlı engellenebilecek. Bu sayede içeriğe erişmek için DNS değiştirmek de çözüm olmayacak. (İstanbul BİANET)

19 Temmuz 2025 04:40

Ödenmeyen mesai, mobbing, düşük ücret: Mücadelenin ‘deadline’ı geldi de geçiyor

Bir işçi hayatından farklı bir hayatın hayali bize aile, okul gibi birçok araçla empoze edildi. Ancak koşullarımız; bize beyaz yakaların işçi sınıfının bir parçası olduğunu daha fazla hatırlatıyor.

Ödenmeyen mesai, mobbing, düşük ücret: Mücadelenin ‘deadline’ı geldi de geçiyor

Fotoğraf: Envato

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)
19 Temmuz 2025 04:44

Üç kuruşluk ücret, tatilde de sanayi

Çocuk yaşta işçilik, üç kuruşluk ücret… Tatil mi? Patron ‘işler yoğun’ diyerek MESEM’li Arda’yı yaz boyu haftanın 6 günü çalıştırıyor. Oysa Arda "Aslında bir genç yazın gençliğini yaşamalı" diyor.

Üç kuruşluk ücret, tatilde de sanayi

Fotoğraf: Evrensel

19 Temmuz 2025 04:45

Ücretini saklamanın dayanılmaz ağırlığı

Bir süredir staj yaptığım şirkette mezun olunca ne kadar ücret alacağımı anlamak için bir iş arkadaşıma maaşını sordum, 'söyleyemem' dedi. Teklif geldiğinde gördüğüm ücretle hayal kırıklığına uğradım.

Ücretini saklamanın dayanılmaz ağırlığı

Fotoğraf: Pixabay

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)
19 Temmuz 2025 03:00

Aidiyet maskesi altında yeni nesil çalışan denetimi | ‘Bana yemek ısmarlama, yemek hakkımı ver!’

Beyaz yakalılar sosyal medyada “eğlenceli iş yeri” paylaşımları yaparken, şirketler patron-çalışan hiyerarşisini silikleştiren bir “aile” diliyle kurumsal bağlılık inşa etmeye çalışıyor.

Aidiyet maskesi altında yeni nesil çalışan denetimi | ‘Bana yemek ısmarlama, yemek hakkımı ver!’

E-Adam adlı TikTok hesabından ekran görüntüsü alınmıştır.

Şeyma Akcan
[email protected]


İçerik yükleniyor...

19 Temmuz 2025 07:45

2025-YKS sonuçları açıklandı: Doğru yanıt ortamaları yine düşük

2025 YKS sonuçları eğitimdeki vahim tabloyu ortaya koydu. Öğrencilerinin doğru yanıt ortalamaları yine düşük. TYT’de matematikte 6,64, fen bilimlerinde 4,6 doğru AYT matematikte 6,8, biyolojide 2,5

2025-YKS sonuçları açıklandı: Doğru yanıt ortamaları yine düşük

Fotoğraf: Evrensel

İçerik yükleniyor...

(AA)

Evrensel'i Takip Et