21 Şubat 2014 06:00

Eğitimde fırsat eşitliği için...

Ders kitapları ve defterler yerine tabletlerle eğitim göreceğimizi söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı, bu tabletleri yalnızca dokuzuncu sınıflara dağıtıyor.

Eğitimde fırsat eşitliği için...
Paylaş

Ders kitapları ve defterler yerine tabletlerle eğitim göreceğimizi söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı, bu tabletleri yalnızca dokuzuncu sınıflara dağıtıyor.

Fırsat eşitliğini es geçiyor. Bizlere verilen ders kitaplarının içerikleri yeterli olmadığından dışarıdan para vererek ders kitapları satın alıyoruz. Milli Eğitimin dokuzuncu sınıflara sağlayacağı imkan, dersler konusunda ne kadar verimli olur orası bilinmez ama bilinen tek bir şey var: Devletin çıkarcı kimliği eğitim safhalarında da boy göstermekte.

İşte bu baskıya ve otoriter güce karşı bizim yani öğrencilerin talebi parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitimdir. Neredeyse tüm öğrencilerin ortak paydada birleştiği bu konu yavaş yavaş okullarda da boy gösteriyor. Geçenlerde okulumuzda bu konu üzerine öğrencilerle konuştuk. Belirli bir amaç doğrultusunda, kendi sesimizi ulaşabildiği yere kadar duyurmak için okul idaresi başta olmak üzere yetkili yerlere dilekçe yazdık. Amacımız daha büyük bir kitle halinde sesimizi daha güçlü duyurmakken, elimizde olan imkanları kullanarak fırsat eşitliğini savunduk.
Gösterdiğimiz tutum ve yazdığımız dilekçeler ne derece kabul görür, dikkate alınır orası bilinmez ama yapılan adaletsizlik ve ortadaki haksızlığa birilerinin dur demesi lazım. Ufak bir mesele gibi gözüken bu tablet olayının aslında ileride ne denli sorunlara yol açacağı şu an gözükmeyebilir. Yapılması gereken, biz öğrencilerin fırsat eşitliğini savunup daha demokratik, daha bilimsel ve maddi çıkarlar gözetmeyen bir eğitim görmemizdir. Ve buna ancak biz öğrenciler dur diyebiliriz.

Pendik Alparslan Anadolu Lisesi öğrencisi/İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Kimin eli?

SONRAKİ HABER

Amele Pazarı’ndan Başbakana: Niye sözünüzü tutmuyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa