20 Şubat 2014 16:01

Yemek zamlarına simitli tepki

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 3 No’lu şube üyeleri Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi önünde yaptıkları eylemle SGM çalışanlarının yemek ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Yemek zamlarına simitli tepki
Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 3 No’lu şube üyeleri Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi önünde yaptıkları eylemle SGM çalışanlarının yemek ücretlerine yapılan zammı protesto etti. Eylemde konuşan BES İstanbul 3 No’lu Şube Yönetcisi Aziz Özkan, daha önce döner sermaye, ikramiyeler ve İstanbul farkları kaldırılan SGK emekçilerinin bu kez de yemek ücretlerine  yüzde 150 zam yapılarak mağdur edildiklerini söyledi. Yapılan zamla yemek ücretlerinde 45-70 TL’lik farklar oluştuğunu anlatan Özkan “Bir önceki ay ödenen yemek ücretine göre yüzde 150’ lik bir artış meydana gelmiştir. 2014 yılında maaşlarımıza yapılan 113 TL’lik zamla  karşılaştırdığımızda bu artışın fahiş olduğu ortadadır” dedi.

Gasbedilen hakları için HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel tarafından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesini hatırlatan Özkan “ Soru önergesinde SGK ve İŞKUR emekçilerinin ikramiyelerin kesilmesine sebep olan kararname iptal edildiği halde neden hala ödenmediği sorulmuştu. Maliye Bakanının verdiği  cevapta ‘kurumlar arasında eşitliği sağlamak için diğer kurumlardan ek olarak yapılan tüm harcamaların kesildiği belirtilerek bunun tekrar ödenmesi yeniden meclise sunulup yeni bir yasanın çıkarılması gerektiği’ ifade edilmiş” dedi.  Maliye Bakanlığının cevabını eleştiren Özkan, “Bir gecede inşaat rantları için adrese özel yasa çıkaranlar söz konusu emekçiler olunca mazlumu oynayıp hukukçu ve ekonomist kesiliyorlar” değerlendirmesinde bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş’ten Punto işçilerine destek

SONRAKİ HABER

Hukukta ‘devlet’ kriteri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...