20 Şubat 2014 15:02

Eğitimde en büyük özelleştirme gündemde

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, Cumhuriyet tarihinin eğitim alanındaki en büyük özelleştirmesi ve kadrolaşması ile karşı karşıya olunduğunu açıkladı.

Eğitimde en büyük özelleştirme gündemde
Paylaş

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, Cumhuriyet tarihinin eğitim alanındaki en büyük özelleştirmesi ve kadrolaşması ile karşı karşıya olunduğunu açıkladı.

BES İzmir Şubesi'nde gerçekleştirilen ortak basın toplantısında, Eğitim Sen İzmir şubeleri adına konuşan 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, AKP Hükümetinin geçtiğimiz haftalarda TBMM'ye sunduğu Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklik yapan kanun tasarısı ile dershaneleri özel okullara dönüştürülmesini bahane ederek eğitimde tarihin en kapsamlı özelleştirme ve tasfiye operasyonu için düğmeye bastığını söyledi. Yasa tasarısı ile özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan dershanelere hazine taşınmazlarının eğitim tesissi yapılması için 25 yıllığına bedelsiz bir şekilde kullanım hakkı verildiğini belirten Özcan, yine hazine arazisi üzerindeki MEB'e ait okulların da on yıla kadar kiralanmasının öngörüldüğünü dile getirdi. Kamusal eğitim için ayrılması gereken kaynakların özel okullara akıtılmasının eğitimin tamamen ticarileşmesi anlamına geleceğini belirten Özcan, hükümetin bu yasa ile kendi çizgisinde olmayan tek kişinin bile eğitim yöneticisi olmamamsı için tarihin en büyük tasfiye operasyonuna girişeceğini söyledi. Çetin, Milli Eğitimdeki yeni yönetici kadrolarının hükümetin il başkanları gibi çalışan valiler eliyle atanacağını vurgulayarak, aday öğretmenler için yeni bir sınavın daha getirilmesinin asla kabul edilemeyeceğini kaydetti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de yurt eylemi

SONRAKİ HABER

O müdürlerin yine tayini çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...