20 Şubat 2014 14:54

‘Cemaat ve AKP’nin birbirlerine söylediklerinin hepsi doğru’

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk seçim çalışmaları kapsamında Gevaş ilçesinde yüzlerce kişinin katılımı ile seçim büroları açılışları gerçekleştirdi.

‘Cemaat ve AKP’nin birbirlerine söylediklerinin hepsi doğru’
Paylaş

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk seçim çalışmaları kapsamında Gevaş ilçesinde yüzlerce kişinin katılımı ile seçim büroları açılışları gerçekleştirdi. Açılışlarda konuşan Tuğluk, “Kendi topraklarımızda görmediğimiz zulüm, işkence ve acı kalmadı. Ama artık zulmü yendik, bu kaderi değiştireceğimiz günleri yaşıyoruz. Faşistler yenildi, biz kazandık” dedi.

“Kölelikten, demokratik kurtuluşu konuşabiliyorsak bu halkımızın verdiği bedeller ve mücadele sayesindedir” diyen Tuğluk, Türkiye’nin son derece önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Sayın Öcalan bu süreci sadece Kürtler için değil, Türkiye’de yaşayan tüm halklar için başlattı. Bu aynı zamanda birlikte yaşamanın bir adımıdır” dedi. Sürecin tek taraflı yürüdüğünü ve bunun da sorunlar yarattığını dile getiren Tuğluk, “Süreç mutlaka yasal bir zemine kavuşmalı. 2014 seçimleri özgür geleceğin belirleneceği bir seçim olacak. Bu seçim sadece sürecin değil, Kürdistan’ın ve Türkiye’nin bundan sonraki geleceğini de belirleyecek” dedi. AKP ve Cemaatin yıllarca Kürtlere karşı kirli bir ittifak kurduğunu söyleyen Tuğluk, “Bu ittifak antiKürt bir ittifaktı. Bu ittifaktan sonra Kürtlere yönelik siyasi ve askeri operasyonlar başlatıldı ve komplocu uygulamalar devreye sokuldu. Şimdi takke düşmüş kel görünmüştür. İkisinin de birbirleri hakkında söyledikleri doğrudur” dedi. Yerel seçimler için Kürtlere birlik çağrısı yapan Tuğluk, “Gevaş’ı hırsızlara, yolsuzluk yapanlara teslim etmeyin” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bekir Kaya ise halkın menfaatine olmayan hiçbir şeyi yapmayacaklarını belirterek, “Biz belediyelerimize gelen her kuruşu canımız ve malımızdan fazla koruyacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi. Bir dönem önceki AKP’li Van Belediyesinin durumunu hatırlatan Kaya, “Erdoğan ‘Van’ı istiyorum’ diyor. Milletvekilleri de ‘Van’ı alırsak Başbakan bize para gönderecek’ diyor. Biz size gelen paraların ne olduğunu iyi biliyoruz. Belki çok para geldi ama nereye gittiğini iyi biliyoruz” dedi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES’çilere su dayanmıyor

SONRAKİ HABER

Dersim’de yurt eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...