20 Şubat 2014 13:11

Kelimeler yetmeyince devreye viyolonsel girdi

Genç bir çellist Ülker Tümer. Ülker genç yaşına rağmen müzik adına çok güzel işler başarmış bir sanatçı. İş Sanat, yetenekleriyle gelecek vaat eden genç müzisyenleri müzikseverlerle buluşturduğu Parlayan Yıldızlar sersinin konuğu olacak olan genç sanatçıyı konser öncesi tanımak istedik.

Kelimeler yetmeyince devreye viyolonsel girdi
Paylaş

Zülem PALTACI
İstanbul

Genç bir çellist Ülker Tümer. Ülker genç yaşına rağmen müzik adına çok güzel işler başarmış bir sanatçı. İş Sanat, yetenekleriyle gelecek vaat eden genç müzisyenleri müzikseverlerle buluşturduğu Parlayan Yıldızlar sersinin konuğu olacak olan genç sanatçıyı konser öncesi tanımak istedik. O da bizlere duygularını anlatabildiği en iyi yol arkadaşı olan viyolonselle tanışmasını bugününü ve gelecekteki planlarını paylaştı. Bizde bu güzel yolculuğa gidelim o zaman ve sözü Ülker Tümer’e bırakalım:

Yaşınız genç ve Parlayan Yıldızlar serisi konserlerinin konuğu olacaksınız, bu güzel projenin öncesine gidersek bugüne nasıl geldiğinizi dinleyebilir miyiz?
1998 yılında Adana'da doğdum. Anaokulu çağlarımdan itibaren müziğe de belirgin bir merakım vardı. İlköğretim 1. sınıfa başlamadan önceki sene, kendi isteğim ve ailemin de yönlendirmesiyle özel derslerle keman çalmaya başladım. Sürekli ve düzenli devam edemesem de, toplamda 6 yıl keman çaldıktan sonra ilköğretim 6. sınıfa geçeceğim yıl müzik beni çoktan içine çekmişti. Müziği profesyonel olarak yapmak istediğimi farkederek, konservatuvar sınavlarına girmeye karar verdim. Altı yıllık keman geçmişime rağmen, eğer giriş sınavlarını kazanırsam, keman yerine senfoni orkestralarında izlediğim o güzel sesli enstrumanı, yani viyolonseli çalmak istediğimi, konservatuvar sınavlarına gireceğim ay farkettim. Konservatuvarın viyolonsel bölümüne Viacheslav Kaynov'un öğrencisi olarak başladım ve okulun ilk haftasından itibaren kendimi yoğun bir çalışma temposunun içinde buldum. Geleceğe dair hayallerim işte bu ilk yıllarda şekillendi. Hissetiklerimi  sözle ifade etmek bana yetersiz geliyordu. İşte burada müzik devreye giriyor ve kelimelerle açıklayamadığım her şey viyolonselimle kendiliğinden sesleniyordu. İlerisi için tek amacım, müzik yoluyla duygularımı insanlarla paylaşabilmek oldu.
 
 Bugüne nasıl geldiğinizi dinledik, peki bundan sonrası için geleceğe dair planlarınız nelerdir?

2014 yılı içinde tarihi kesinleşmiş iki konserim daha olacak. 3 Nisan'da okulumuzun Genç Orkestra’sı ile, 27 Nisan'da da Bakırköy Oda Orkestrası ile solist olarak konserler vereceğim. Gelecek için öncelikli hedeflerim arasında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli masterclass'lara katılmak ve kariyerim için katılmam gereken yarışmalar dışında, Almanya'da eğitimime devam etmek geliyor. Ayrıca ülkemizdeki saygın senfoni orkestralarının genç solist seçmelerine katılıp, bu orkestralarda solist olarak yer almak her genç müzisyenin hayali sanıyorum. Viyolonsel repertuvarımı genişletmek ve sadece klasik değil, her türlü müziği öğrenmek ve mümkün olduğunca icra etmek de gelecekteki hedeflerim arasında.

ÖNCEKİ HABER

Korkut Eken’in hakaretine suç duyurusunda bulunacak

SONRAKİ HABER

Ellerindeki tapular, ‘geçersiz’ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...