24 Şubat 2011 21:19

Assange, iade kararını temyize götürüyor

İNGİLİZ Woolwich Ceza Mahkemesi dün, WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın İsveç’e iadesine karar verdi. Assange’ın avukatının kararı temyize götüreceklerini açıklamasıyla, temyiz duruşmasının Londra’daki Yüksek Mahkeme’de yapılması bekleniyor.Geçen yıl aralık ayında İsveç’in &cced

Assange, iade kararını temyize götürüyor
Paylaş

İNGİLİZ Woolwich Ceza Mahkemesi dün, WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın İsveç’e iadesine karar verdi. Assange’ın avukatının kararı temyize götüreceklerini açıklamasıyla, temyiz duruşmasının Londra’daki Yüksek Mahkeme’de yapılması bekleniyor.
Geçen yıl aralık ayında İsveç’in çıkardığı Avrupa genelindeki tutuklama emriyle Londra’da gözaltına alınan Assange, daha sonra şartlı tahliye edilmişti. Olası bir temyiz duruşmasına kadar Assange’ın tahliye koşullarının değiştirilip değiştirilmeyeceği ve bundan sonraki süreçle ilgili detaylar İngiliz mahkemesinde görüşülmeye devam ediliyor.
İngiliz basını, Julian Assange’ın İsveç’e iadesinin önlenmesi için avukatlarının kararı gerekirse AİHM’e taşıyabileceğini aktarıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan’da 3 bin işçi greve gitti

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın Sarkozy sitemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa