20 Şubat 2014 06:00

Gezi’nin çizgileri Çekül Evi’nde

Gezi Parkı temalı çizgi romanlar Londra ve Cezayir’in ardından İstanbul’da sergileniyor. İngiltere, Türkiye ve Cezayir’in çizgi roman alanında öne çıkan genç isimlerinin üretimiyle ortaya çıkan ReFrame (Yeni Kadraj) Projesi Beyoğlu’ndaki Çekül Evi’nde açıldı.

Gezi’nin çizgileri Çekül Evi’nde
Paylaş

Gezi Parkı temalı çizgi romanlar Londra ve Cezayir’in ardından İstanbul’da sergileniyor. İngiltere, Türkiye ve Cezayir’in çizgi roman alanında öne çıkan genç isimlerinin üretimiyle ortaya çıkan ReFrame (Yeni Kadraj) Projesi  Beyoğlu’ndaki Çekül Evi’nde açıldı.

Canan Maraşlıgil’in küratörlüğünde üç ülkede gerçekleştirilen projede Türkiye’yi Studio Rodeo ekibi temsil ediyor. 28 Şubat’a kadar açık kalacak sergide, Naz Tansel, Murat Mıhçıoğlu, Cem Özüduru, Hannah Berry gibi isimlerin çizimleri görülebilir. Etkinlik kapsamında İngiltere ve Cezayir’den sanatçıların katılımıyla atölye çalışmaları da düzenlenecek.
“ReFrame” için Murat Mıhçıoğlu’nun yazıp, Cem Özüduru ve Naz Tansel’in çizdiği üç öyküde, günümüz Türkiyesi’nde yaşananlar, Derren Brown’ın gösterilerine referanslar eşliğinde konu ediliyor. “Angry Turks” (Kızgın Türkler) adlı öykü Gezi direnişini ve iktidarın, toplumun beklentilerini algılayamayışını konu ediniyor. “Zincirli Gezgin” isimli öykü ise genel olarak AB’nin ülkemize yönelik vize uygulamasını işlerken, bir bölümünde yine Gezi direnişi gündeme getiriliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

\'İnternet yasası kuvvetler ayrılığına aykırı\'

SONRAKİ HABER

Hesenê Metê’den yeni öyküler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...