19 Şubat 2014 19:51

‘HDP, kim eziliyorsa onun partisidir’

Mardinliller Federasyonunu ziyaret eden HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Özçelik kenti bütün renkleri ile beraber yönetmeye çağırdı.

‘HDP, kim eziliyorsa onun partisidir’
Paylaş

Mardinliller Federasyonunu ziyaret eden HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Özçelik kenti bütün renkleri ile beraber yönetmeye çağırdı.

HDP İzmir eş başkan adayları yerel seçim çalışmalarına İzmir Mardinliler Federasyonunu ziyaret ederek devam etti. HDP İzmir Eş Başkan Adayları Pınar Türk ve Osman Özçelik, HDP Konak Eş Başkan Adayları Çoşkun Üsterci ve Yıldız Çelik ile Karabağ İlçe Eş Başkan Adayları Meryem Çakmak ve Mahmut Önen’in katıldığı ziyarette çok sayıda Mardinliler Federasyonuna bağlı derneğin yöneticisi bulundu.  

‘HDP TEK SEÇENEKTİR’

Ziyarette konuşan Osman Özçelik, HDP’nin yalnızca Kürtlerin partisi değil, bütün halkların ortak partisi olduğunun altını çizerek, “HDP, kim eziliyorsa onun partisidir” dedi. Özçelik, HDP’nin AKP, MHP ve CHP’nin yanında üçüncü ya da dördüncü bir seçenek olmadığını aksine bu partilerin karşında birinci ve tek bir alternatif parti olduğunun altını çizdi.
Özçelik’in ardından konuşan Federasyon Başkanı Mehmet Şakin Irmak ise, Özçelik’in söylediklerine katıldığını ifade ederek, şöyle devam etti, “Mardin’de yaşananlardan dolayı acı çeken insanlar olarak, buraya bir şekilde göç ettirildik. İzmir’de yaklaşık 250 bin Mardinli yaşıyor. Mardin merkezin nüfusu ise 80 bin. Buradaki nüfusu baktığımız zaman 3 tane Mardin ediyor. İzmir’de uygulanan böl parçala ve yönet politikası nedeniyle burada yaşayan Kürtler ve Araplar birbirine farklı gözle baktı. Nedenini sorduğumuzda ise hiçbir şey olmadığını gördüm. Ortak acılar üzerinde bir araya gelen insanlarla birlikte siyaset yapmalıyız.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seçim barış isteyenlerle savaş isteyenler arasında

SONRAKİ HABER

Taksim yasağına karşı eyleme polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...