19 Şubat 2014 19:23

Gezi’deki rolümüz tesadüfi değildir

Gezi direnişinden sonra ilk kez Gezi ile ilgili konuşan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı’nda olacaklara dikkat çektiklerini söyleyerek, “Gezi direnişindeki öncü rolümüz tesadüfü değildir” dedi.

Gezi’deki rolümüz  tesadüfi değildir
Paylaş

Gezi direnişinden sonra ilk kez Gezi ile ilgili konuşan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı’nda olacaklara dikkat çektiklerini söyleyerek, “Gezi direnişindeki öncü rolümüz tesadüfü değildir” dedi.

HDP’Lİ VEKİLLER BASINLA BULUŞTU

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul’da basınla buluşma kokteyli düzenledi. Taksim Hill Otel’de düzenlenen kokteyle, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Pınar Aydınlar ve Sırrı Süreyya Önder, belediye eş başkan adayları, meclis adayları, HDP Eş Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HDP Milletvekili Levent Tüzel, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ESP İl Başkanı Çiçek Otlu, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Mustafa Kara, Nuray Sancar, Mete Çubukçu, Bekir Ağırdır, Yıldırım Türker, Ruşen Çakır, Pınar Öğünç’ün de içinde olduğu gazeteciler katıldı.

‘YENİ BİR SİYASETÇİ OLARAK KARŞINIZDAYIM’

“Yeni bir siyasetçi olarak karşınızdayız” diyerek konuşmasına başlayan Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, dünyanın her yerinde ezilenlerin diktatörlere karşı mücadele ettiğini vurguladı. Aydınlar, dünya üzerinde 120 bin siyasi tutuklunun olduğunu ve bunların 10 binin üzerinde siyasi tutuklunun ise Türkiye’de bulunduğuna dikkat çekti.

‘AKP VE CHP KOL KOLA GİRDİ’

Aydınlar’dan sonra konuşan Önder AKP ve CHP’yi eleştirerek, “CHP bu kadar kategorik bir iktidar karşıtlığı ile kendini konuşlandırıyor. Ancak, AKP ile kol kola girerek tam 7 dakikada ihaleye fesat karıştıran belediyecilerin cezasını 3 yıl sınırının altına indirdiler” dedi.

Gezi direnişinden sonra ilk kez Gezi’yle ilgili konuşan Önder şöyle dedi: “Gezi direnişine 28 gün kala 1 Mayıs’ta, Sebahat Tuncel ile telefonla konuştuğum sırada, beni görüntüleyen basın mensuplarına, ‘Kameraman arkadaşlar lütfen bana değil de arakaya dönelim. Şu Gezi Parkı’na bir pan yapın. Burada bugünkü vahşetin biricik gerekçesi var. O da şu Gezi Parkı için kıyım hazırlığı’ dedim. 2 Mayıs’ta polis şiddetini protesto ederken de, Gezi Parkı’nda olacak olanlara dikkat çektik. İktidarın hüneri ve bu konudaki azgın iştahı zaten malum. CHP de, hem Beyoğlu encümeninde hem büyükşehir encümeninde oy birliğiyle destek vermekle meşguldü. Bizim bu direnişimiz ve buradaki öncülük rolümüz tesadüfi değildir. Gezi direnişinin sekizinci gününe miting koyup ancak 8 saat kala iptal etmeyi akıl edecek kadar durumun farkında değillerdi. Biz böyle bir duyarlılıkla Gezi direnişinin içerisinde yer aldık. Daha bundan öncesi de var ki, Gezi Platformunun ilk 8 bileşeninden birisi BDP’dir.”

‘BİZE ÇEKİLİN, OYLARI BÖLMEYİN DENİLİYOR’
“Dünya görüşü belirlenmiş, referansları son derece net bir siyasal partiye, herkes terbiyesizce, nezaketi yok sayarak, ‘Siz kenara çekilin, oyları bölmeyin’ gibi bir yaklaşım geliştiriliyor” diyen Önder, 100 tane yerel yönetimleri olduğunu, bu belediyelere devletin, askeriyle, polisiyle vergi müfettişiyle, Sayıştay denetçisiyle, istihbaratçısıyla karargah kurduğunu söyledi. En küçük bir şey bulduklarında onu devasa bir şey haline getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Önder konuşmasına şöyle devam etti: “Peki, ‘Oylarımızı bölmeyin, siz kenara çekilin’ diyen diğer siyasi parti ne yaptı? Bu ülkede belediyelerde ihaleye fesat karıştıranların çarptırılacağı hapis cezası, cezaevine girmeyi gerektiren boyutlarda, yani 3 yılın üzerindeydi. 3 yılın altında olunca mevcut infaz sistemiyle ceza ertelenebiliyor.”

Konuşmaların ardından kokteyle katılan HDP’liler, fotoğraf çektirdikten sonra müzik eşliğinde sahnede halay çekti. (İstanbul/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

Akülü engelli aracına kurdeleli \'açılış\'

SONRAKİ HABER

Edirne’de kentsel dönüşümü ortadan kaldıracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...