19 Şubat 2014 18:12

Karayolu işçilerinden gazetemize teşekkür ziyareti

Karayollarında çalışan Yol-İş üyesi taşeron işçiler, yargı kararıyla tescillenen kadro hakları için verdikleri mücadeleye desteğimiz için gazetemizin Ankara Bürosu'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Karayolu işçilerinden gazetemize teşekkür ziyareti
Paylaş

Karayollarında çalışan Yol-İş üyesi taşeron işçiler, yargı kararıyla tescillenen kadro hakları için verdikleri mücadeleye desteğimiz için gazetemizin Ankara Bürosu'na teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette sıkıntılarını dile getiren işçiler, "Çocuklarımıza mama alamaz hale geldik. Karayolu işçilerinin sağlığı bozuldu. Taşeron sorunu için ayağa kalktık. Geri dönüşümüz yok. Mücadelemizin bir miladı da 30 Mart'ta olacak” dedi.

'EVRENSEL'İN DOSTLUĞU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Ziyarete Yol-İş Ankara 1 No'lu Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Şaban Çekil ile taşeron işçiler Mustafa Dağtekin ve Raşit Gümüş katıldı. Şaban Çekil "Evrensel'in sınıf dostluğu bizim için önemli. Bu süreçte yaptığınız haberlerle ve verdiğiniz destekle bunu ortaya koydunuz. Binlerce taşeron işçi adına sizlere teşekkür ediyoruz " diye konuştu.

Mustafa Dağtekin de şunları dile getirdi: "Bir arkadaşımız işe gidecek yol parasını bulamadı. Aramızda topladık.. Ne kadar dayanışsak da yetiremiyoruz. Bir arkadaşımız daha yaşına bile girmemiş çocuğuna günlerce mama yediremedi. Çorba yetirdiler. Bu bebeğin bu ailenin suçu ne?" diye sordu.

'TAŞERON SORUNUNU İŞÇİLERİN BİRLİĞİ ÇÖZER'

Kamuoyunun taşeron işçi sorununa karşı duyarlılık göstermesini isteyen Raşit Gümüş de "Taşeron sorunu hepimizin sorunudur. İşçilerin birliği, beraberliği bu sorun çözer” dedi. Her kesimden insanın bu sorunu yaşadığını anlatan Gümüş, sadece emekten yana olan partilerin değil, tüm kamuoyunun desteğinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ankara Temsilcimiz Cem Gurbetoğlu da, Evrensel'in işçi ve emekçilerin sesi olmak için yola çıktığını, karayolları işçilerinin mücadelesinin de yanında olacağını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İskenderun Belediyesi taşeron işçilerinin sesi duyuldu

SONRAKİ HABER

Küçük Muharrem’in ölümünün suçluları bulundu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...