19 Şubat 2014 06:00

Olimpiyatlara sis damga vurdu

Soçi’de gün sisle ve iptallerle başladı. Biatlonda yapılması planlanan 15 km erkekler toplu çıkışı yarışı bir kez daha iptal edildi. Sisten nasibini snovbord mücadeleleri de aldı ve erkekler snovbord kros yarışları da iptal edildi.

Olimpiyatlara sis damga vurdu
Paylaş

Daniels Süha ÖZKAYA
İstanbul


Soçi’de gün sisle ve iptallerle başladı. Biatlonda yapılması planlanan 15 km erkekler toplu çıkışı yarışı bir kez daha iptal edildi. Sisten nasibini snovbord mücadeleleri de aldı ve erkekler snovbord kros yarışları da iptal edildi.
 

DOMRACHEVA 3. ALTININI ALDI

Dün gerçekleştirilen yarışlara göz atmak gerekirse madalya mücadelelerinde gün biatlonda yapılan kadınlar 12.5 Km toplu çıkış mücadelesiyle başladı.
Belarus’tan Darya Domracheva 35:25.6’lık derecesiyle Soçi’deki üçüncü altın madalyasına ulaştı ve biatlonda bir olimpiyatta 3 altın madalya kazanmayı başaran ilk kadın biatlet oldu.
Gümüş madalya 35:45.8’lik derecesiyle Çek sporcu Gabriela Soukalova’nın oldu. Çek biatlet bu başarısıyla kariyerindeki ilk olimpiyat madalyasını kazanmayı başardı.
Bronz madalya 35.52.9’luk derecesiyle Norveçli sporcu Tiril Eckhoff’un oldu.

BOBSLEDDE DE ALTIN RUSYA’NIN
Bobsledde heyecan ikili erkekler yarışmasının üçüncü ve dördüncü ayaklarıyla devam etti. Altın madalya 3:45.39’luk dereceyle Rusya 1 ekibinin oldu. Gümüş madalya 3:46.05’lik derecesiyle İsviçre 1 ekibinin olurken bronz madalya 3:46.27’lik derecesiyle ABD 1 ekibinin oldu.

ARTİSTİK PATİNAJIN EFENDİSİ ABD

Artistik patinajda heyecan buz dansında yapılan serbest program mücadelesiyle sürdü. Altın madalya 195.52 puan alan ABD’li Meryl Davis/Charlie White çiftinin olurken, gümüş madalya 190,99 puanlık performanslarıyla Kanadalı Tessa Virtue/Scott Moir ikilisinin oldu. Bronz madalya ise 183.84 puan almayı başaran Rus Elena İlinykh/Nikita Katsalapov ikilisinin oldu.

ANTON KUSHNİR ALTIN MADALYAYA UZANDI

Serbest stil kayakta günün tek finali erkekler aerials finaliydi. Altın madalya 134.50 puanla, Belarus’tan Anton Kushnir’in olurken gümüş madalya 110.41 puan Avustralyalı David Morris’in oldu. Bronz madalyanın ise 95.06 puanlık performnsıyla Çinli kayakçı Jia Zongyang’ın oldu.

‘TEPE’NİN ARDINDA ALMANYA VAR

Kayakla atlama branşının Soçi Olimpiyatları’ndaki son mücadelesi erkekler geniş tepe takım yarışıydı. Altın madalya 519.0 puan almayı başaran Almanya’nın oldu. Gümüş madalya 516.5 puan alan Avusturya’nın olurken, bronz madalya 507,5 puan alan Japonya’nın oldu.

ÇERKESLERE POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Yarışmalarda bunlar yaşanırken günün en önemli olayı saha dışında meydana geldi. Olimpiyatları, 1864 Çerkes Soykırımı’nın merkezi Soçi’de düzenlendiği için protesto eden Çerkesler, polis tarafından sert bir müdahaleyle karşılaştı ve tutuklandı. Bu durum tepki çekerken Rusya’nın ifade özgürlüğü gibi alanlardaki eksikliklerini yeniden gözler önüne serdi. Yaşanan bu gelişmeler olimpiyatları gölgelerken IOC’nin Soçi tercihi yine sorgulandı.

ÖNCEKİ HABER

‘Eski Evin Kadınları’

SONRAKİ HABER

‘Şike yoktur diyen namussuzun dik alasıdır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...