19 Şubat 2014 06:00

Her seferinde bize zulüm eden patronları savunuyorlar

Merhaba ben uzun zamandır Sider Metal’de çalışan bir arkadaşınızım. Çalıştığımız fabrikadaki koşullar daha önce çok defa Evrensel’de çıktı. Ücretlerimiz düzgün ödenmediği, bazen 2-3 ay ücret verilmediği için yaptığımız eylemler, verdiğimiz mücadeleler bir tek Evrensel’de haber oldu.

Her seferinde bize zulüm eden patronları savunuyorlar
Paylaş

Merhaba ben uzun zamandır Sider Metal’de çalışan bir arkadaşınızım. Çalıştığımız fabrikadaki koşullar daha önce çok defa Evrensel’de çıktı. Ücretlerimiz düzgün ödenmediği, bazen 2-3 ay ücret verilmediği için yaptığımız eylemler, verdiğimiz mücadeleler bir tek Evrensel’de haber oldu. Ben bu sefer sadece patronun yaptığı haksızlıklardan değil sözde işçi sendikası olan Türk Metal’in ve onun yöneticilerinin yaptıklarını anlatacağım. Patron her zaman kâr etmek ister, haksızlık yapar, sonuçta patron patrondur.
Ama bizim patronumuz haksızlığın dikalasını yaparak ücretlerimizi ödemiyor, üstelik de bizi tehdit ediyor, korkutmaya çalışıyor. Ama sendikacılar da adeta onun adamı gibi gelip bizleri tehdit ediyor. Paralarımız ödenmediği için eylem yaptığımızda bizleri, ‘patron kızar’ diyerek korkutmaya çalışıyorlar. Daha önce eylem yaptığımız ve hakkımızı istediğimiz için 4 arkadaşımızı işten attıran Türk Metal yöneticileri geçtiğimiz günlerde yine aynısını yaptılar.
Bizler paralarımızın ödenmesi için yürüyüş yaptığımızda, o zaman mesaide olan arkadaşlarımızı bile eyleme katıldı diyerek işten attırdılar. Sendikacılar bunu fırsat bilip kendilerini eleştiren herkesi işten attırdılar. Ama onlara sorsan bunu kendileri yapmadı patron yaptı, çünkü eylem yapılmasını istemiyordu.
Şimdi de paralar ödenmiyor ama işçiler eylem yapmaya çekiniyor. Sendikacılara, “Paralarımız ödenmiyor ne yapacaksınız” dediğimizde onlar da bize  “Ne yapalım siz söyleyin” diye soruyorlar. Sendikalı bir işyerinde çalışıyoruz ama ücretler ödenmiyor ve Türk Metal’de tık yok, ses çıkmıyor. Üretimi engellemeden protesto yapılmış, işçiler işten atılmış, Türk Metal’den tık yok. Bu arkadaşların tazminatları bile ödenmemiş, Türk Metal’den tık yok. Arkadaşlar tazminatlarını almak için kendi olanaklarıyla dava açıyor, Türk Metal’in avukatları, Türk Metal’in başkanı işten atılan işçisine bile sahip çıkamıyor. Bir grup yalaka, zavallı bunlar. “Bizim şu kadar üyemiz var, şu kadar güçlüyüz” diyorlar ama güçleri kendi üyelerine yetiyor, patronlar karşısında süt dökmüş kedi gibiler. Her seferinde bize zulüm eden patronları savunuyorlar.
Bizi tazminatsız işten atma tehdidi ile asıp kesenler tamamıyla patron için çalışıyor. Bizim en büyük düşmanımızın, bize en büyük haksızlığı yapanın Türk Metal olduğunu anladık. Ama bunlarda ne utanma, ne sıkılma, ne de başka bir şey var. Çalışanlar olarak bütün bu olan biteni hazmedemiyoruz ama hepimizi tazminatları vermeden işten çıkarmakla tehdit eden bir patron ve tamamen onun kölesi olmuş sendikacılar var.
Diğer işçi kardeşlerimize tavsiyem sendikasızlık bile en kötü sendikadan iyidir diye düşünmesin, en kötüsü Türk Metal. Çünkü başımızda bir tane patron ve onun ispiyoncuları olurdu. Şimdi 2 tane patron ve onun ispiyoncuları var. Çünkü bu sendika işçiyi işçiye düşman ediyor, ispiyoncu ediyor.

Sider Metal işçisi/İZMİR

ÖNCEKİ HABER

Kente sahip çıkanların yanındayız

SONRAKİ HABER

Tes-İş’te işçilerin delege olması engelleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...