18 Şubat 2014 22:18

Kente sahip çıkanların yanındayız

Seçim çalışmaları kapsamında TMMOB’yi ziyaret eden HDP İstanbul Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, kentin talan edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Süleyman Solmaz, “Tüm siyasi partilere eşit mesafede değiliz. Tarafsız değiliz. Kente sahip çıkanların yanında sol, sosyalist, eşitlikçi yaklaşım sergileyenlerle yan yana duracağız. Onlardan yana taraf olacağız” dedi.

Kente sahip çıkanların  yanındayız
Paylaş

Seçim çalışmaları kapsamında TMMOB’yi ziyaret eden HDP İstanbul Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, kentin talan edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Süleyman Solmaz, “Tüm siyasi partilere eşit mesafede değiliz. Tarafsız değiliz. Kente sahip çıkanların yanında sol, sosyalist, eşitlikçi yaklaşım sergileyenlerle yan yana duracağız. Onlardan yana taraf olacağız” dedi. HDP İstanbul Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, TMMOB Makine Mühendisleri Odasını ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunarak kentin sorunlarını konuştu.

SOKAK EKSENLİ SİYASET İZLEDİK

Ziyarette konuşan Önder, meclis eksenli bir siyaset yerine sokağı temel alan bir siyaset izlediklerine dikkat çekerek, “Seçim sayesinde görüşlerimizi geniş kitlelere duyurma imkanı bulduk. Bir bilinç oluşturma, farkındalık yaratmanın tam zamanı. Kent sürgünlerinden tutun da talan edilen tüm yaşam alanlarına kadar, halkın sorunları yoğun” dedi.

‘ARTIK TARAFIZ’

MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan, kente ilişkin görüşlerini Önder’le paylaşarak MMO’nun bir gece operasyonuyla susturulmaya çalışıldığını hatırlattı. Kent mağdurlarının, kente sahip çıkanların yanlarında olacaklarını dile getiren Arslan “Kentin ulaşım, sağlık, barınma çok sayıda sorunu var. Bu sorunları çözmek için yola çıkanlarla kol kola olacağız” dedi. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Süleyman Solmaz, geçmiş yıllarda siyasi partilere eşit mesafede durmaya çalıştıklarını hatırlatarak, artık bu tutumdan vazgeçtiklerini söyledi. Kentin uğradığı saldırılar karşısında, böyle bir siyaset yürütenlere eşit mesafede duramayacaklarını anlatan Solmaz  “Kente sahip çıkanların yanında sol, sosyalist, eşitlikçi yaklaşım sergileyenlerle yan yana duracağız. Onlardan yana taraf olacağız.”  (İstanbul/DİHA)


KALDIRIMSIZ, PARKSIZ KENT KALMAYACAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçelerinde seçim büroları açtı. Açılışta konuşan HDP İskenderun Belediyesi Eş Başkan Adayı Ercüment Kimyon, yeni bir parti olduklarını belirterek “Bize omuz veren tüm bileşenlere teşekkür ediyoruz. Şehirlerimizi tabii ki sizlerle birlikte yöneteceğiz” dedi.

İskenderun’da kent yaşamının gereklerinin yerine getirilmediğini söyleyen Kimyon “Bakıyoruz sokaklarımızda  kaldırımlar yok. Çocuklarımızın oynayacağı çocuk parkları, yetişkinler için sosyal alanlar yok. Biz bunları birlikte yaratmak için geliyoruz” diye konuştu.  “Roboskî’de Kürtleri katledenler Kürtlerden, İskenderun’a Ermeni karşıtı anıt dikenler Ermeni kilisesini ziyaret edip Ermenilerden oy istiyor. Kentsel dönüşümle emekçileri şehrin dışına atanlar, yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşanlar sizlerden oy istiyorlar” diyen Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek,   AKP, CHP ve MHP gibi savaşçı, rantçı ve halk karşıtı partilerin karşısında HDP’nin emekten, barıştan ve halkların eşit birliğinden yana olduğunu belirtti.
Yeni ilçe olan Payas’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde açılan seçim bürosu açılışında konuşan BDP PM Üyesi Zeki Koç, halkların kardeşliğini savunan ve tüm inançlara saygılı olan HDP’ye verilecek her oyun barışa verileceğini söyledi. Asgari ücretin 843 TL olduğu ülkede bakanların yeni yetme zenginlerden 700 bin TL’lik hediye saatler aldığını hatırlatan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek “Bakan çocuklarının evlerinden para kasaları, ayakkabı kutularında milyon dolarlar çıkıyor. Emekçilerin çocukları ise katır sırtında ekmeğini kazanmaya çalışırken kurşunlanıyor.” (İskenderun/EVRENSEL)


‘DOĞAYI KATLEDENLERE KARŞI DURACAĞIZ’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamdullah Müftüoğlu, asfalt yapmak ve doğayı katletmekten başka projesi olmayanlara karşı tek seçenek olduklarını söyledi. Manisa Valiliği önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamdullah Müftüoğlu, “Asfalt yapıp duruyorlar. Ama Manisalı gençlerin işsizlik ve uyuşturucu batağında olduğunu kimse söylemiyor. Biz gençlerimizi bu sıkıntılardan kurtaracağız. Manisa’da çevreyi ve doğayı tahrip edenlere karşı duracağız” dedi. HDP Manisa İl Başkanı Abdurrahman Aras da çok dilli belediyecilik hizmeti vereceklerini söyledi. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

Sınırda 40 kilometrelik TIR kuyruğu

SONRAKİ HABER

Her seferinde bize zulüm eden patronları savunuyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...