18 Şubat 2014 21:32

Skandal afişe tepki yağıyor

Malatya Kent Konseyi tarafından kentin dört bir tarafına asılan “Kadına köle olma, ailene reis ol” afişlerine kadın örgütlerinden tepki yağıyor.

Skandal afişe tepki yağıyor
Paylaş

Malatya Kent Konseyi tarafından kentin dört bir tarafına asılan “Kadına köle olma, ailene reis ol” afişlerine kadın örgütlerinden tepki yağıyor.
Malatya Kent Konseyi tarafından, son yıllarda artış gösteren boşanmalara, madde bağımlılığına ve çocuklarda İnternet kullanımına karşı bilinç oluşturmak iddiasıyla başlatılan proje kapsamında şehrin belirli noktalarına “Kadına köle olma, ailene reis ol” yazılı afişler asılmıştı.

‘KÖLE OLMAK DA ETMEK DE İSTEMİYORUZ’

Projeye tepki gösteren HDP Malatya Kadın Platformu, parti binasında basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı yapan HDP İl Eş Başkanı Beyhan Bali, “Kadınlar kimsenin kölesi olmak istemediği gibi kimseyi de kendilerine köle yapmak istemiyor” dedi. Açıklamasında kadınların her gün baskıya ve zorbalığa boyun eğmedikleri için katledildiklerini hatırlatan Bali, “Kadına yönelik şiddeti, cinayetleri, zorbalığı meşrulaştırmayın” diye konuştu.
Malatya Demokratik Kadın Platformu ise Eğitim-Sen Şube binasında yaptığı açıklamada projeyi kınadı. Platform adına açıklamayı okuyan Songül Tunçdemir “Kadının kaç çocuk doğuracağına kendisi karar veren, kürtajı yasaklayan, tecavüzcüleri serbest bırakan, kızlı erkekli evleri yasaklayıp bu konuda halkı şikayete teşvik eden, kadını öldürenlere tahrik indirimi yapan hükümet, söylemleriyle kadına karşı nefret suçu işliyor. Hükümet kadına yönelik suç işleyenleri de görmezden geliyor” dedi.

‘BU NASIL BİR DUYARLILIK’

Tunçdemir, asılan afişlerle ilgili ise şunları söyledi: “Malatya Kent Konseyi nasıl bir duyarlılık yaratmaya çalışıyor öğrenmek istiyoruz. Biz kadınlar, kendimize köle istemediğimiz gibi kimsenin de kölesi olmak istemiyoruz. Ev ve aile yaşamında eşit, paylaşımcı, kadının erkeği, erkeğin kadını ezmediği, tüm sorumlulukların eşit olarak paylaşıldığı bir aile yaşamını savunuyoruz. Kent Konseyinin söylemi, kadına yönelik şiddeti körükleyecek, kadını biraz daha toplumun dışına öteleyecek bir söylemdir.” (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4 tutuklu günlerdir açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Uzun çalışma 2 milyon kişiyi işsiz bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...