18 Şubat 2014 07:27

‘Sabırla emekçi muhalefeti örülmeli’

Güngören Sancaktepe Mahallesi’nde kunduracı ve nakış işçilerinin yoğunluklu olarak çalıştığı bölgede rüşvet ve yolsuzluk konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya gazetemizin Ekonomi Editörü Bülent Falakaoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.

‘Sabırla emekçi muhalefeti örülmeli’
Paylaş

Güngören Sancaktepe Mahallesi’nde kunduracı ve nakış işçilerinin yoğunluklu olarak çalıştığı bölgede rüşvet ve yolsuzluk konulu bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya gazetemizin Ekonomi Editörü Bülent Falakaoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.

HDP Güngören Belediye Başkan Adayı Mehmet Turp, “Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvetten dönen paralar işçi ve emekçiden çalınan paralar. Bizler örgütlenmediğimiz sürece de sermaye iktidarları eliyle bunun faturasını yine bize çıkarmaya devam edecek. Bu nedenle bu toplantıları iş yerlerinizin yanında, emeğinizin çalındığı yerlerde yapıyoruz” diyerek toplantıyı başlattı.

Bülent Falakaoğlu ise, AKP’nin kurduğu yolsuzluk ağını, açığa çıkan yolsuzluk, rüşvet, rant ağına kitlelerin tepki göstermemesinin nedenlerini anlattı. 2014 yılında yaşanacak ekonomik durgulukla birlikte emekçi kitlelerin tepkisinin artacağına işaret eden Falakaoğlu, “Sabırla süreci anlatıp, filler kavgasında taraf olmadan sabırla emekçi muhalefetini örmeliyiz” dedi.

BİZİ ALLAH İLE KANDIRDILAR

Toplantıda söz alan işçilerden biri, “Bu iktidar bizi Allah ile kandırdı. Bir eline Kur’an, bir eline bayrak al yapamayacağın şey yok bu memlekette. Benim yaptığım ayakkabı kutusuna paraları sığmıyor, ben yaptığım ayakkabıyı giyemiyorum” diyerek yolsuzluğa karşı tepkisini dile getiriyor.

İşçilerin sorunlarını dinleyen Tüzel, “Bu düzen değişmeli. Değiştirecek güç 76 milyonda. Şimdi hırsıza hırsız deyip yakasını bırakmamalıyız.  Suçluları bir kapıdan alıp diğer kapıdan bırakan bu adalete güvenmemeliyiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


YOLSUZLUĞUN FATURASI İŞÇİLERE ÇIKARILIYOR

“Yolsuzluğun Ekonomi Politiği ve İşçi Sınıfına Yansımaları” konulu panel, Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Emek Partisinin düzenlediği panele, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Aydın Arı ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı konuşmacı olarak katıldı.

Yolsuzluğun kapitalizmin işleyişinin bir parçası olduğunu belirten Arı, yolsuzluğu ölçmenin mümkün olmadığını ancak Dünya Bankasının yaptığı bir çalışmada dünyada yılda 1 trilyon dolar rüşvet döndüğünü hesapladığını belirtti. Arı, fidyeden, uyuşturucu ticaretine kadar birçok yoldan sağlanan kara paranın yanında asıl yolsuzluğun büyük ihaleleri almak üzere şirketlerin, bürokratlara, yasa yapıcılara ve yasaları uygulayanlara dağıtılan paralar olduğunu ve bunların çok daha büyük rakamlar teşkil ettiğini ifade etti.  Özelleştirme ve piyasalaştırmanın yolsuzluğun önemli kaynaklarından birisi haline geldiğini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Yavuz’a küfürlü tehdit!

SONRAKİ HABER

Türkiye\'de her 5 kişiden sadece biri çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...