18 Şubat 2014 07:22

Açıklama yapmak yasak mıydı?

Biri profesör, diğeri doçent doktor. Profesör olan İskenderun mühendislik fakültesi dekanı, Doçent olan dekan yardımcısı. Yani bilim insanı, akademisyen sıfatı taşıyorlar. Kendi öğrencilerinin okul kampüsünde yapmak istediği açıklamaya izin vermiyorlar.

Açıklama yapmak yasak mıydı?
Paylaş

Halil İMREK  / Tugay DEMİR
Hatay


Biri profesör, diğeri doçent doktor. Profesör olan İskenderun mühendislik fakültesi dekanı, Doçent olan dekan yardımcısı. Yani bilim insanı, akademisyen sıfatı taşıyorlar. Kendi öğrencilerinin okul kampüsünde yapmak istediği açıklamaya izin vermiyorlar. Söz konusu kampüs Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Mühendislik Fakültesi. Öğrenciler, kurdukları Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi’ni duyurmak için kampüs içinde bir basın açıklaması yapmak istedi.

Öğrencilerin önü emniyet görevlisi sivil polisler, özel güvenlik, Dekan ve dekan yardımcısı tarafından kesildi. Önce üniversite özel güvenlik amiri alınan kararı okudu ve toplantı, gösteri yapılamayacağını, basın açıklamasının ise yasak olduğunu duyurdu. Öğrenciler basın açıklaması yapmanın anayasal hakları olduğunu ve izin almaksızın bunu yapabileceklerini söyledi.

‘BEĞENMİYORSANIZ GİDİN’

Bu sefer devreye Dekan Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esen Yıldırım girdi. Dekan Baltacıoğlu, elini sallayarak, “Burada açıklama yapamazsınız, böyle bir hakkınız yok” dedi. Öğrencilerin eyleme devam etmesi üzerine bu sefer dekan yardımcısı Yıldırım, “Hepinizin fotoğrafları çekiliyor. Gereğini yapacağız. Cezai işlemlere başlayacağız diyerek” diye seslendi.

ÖNCEKİ HABER

Siyanürlü atık dereye mi bırakılıyor?

SONRAKİ HABER

7 sendikacıya Gezi cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...