17 Şubat 2014 22:57

Sincan metrosunda arıza çıktı

Ankara'da Çarşamba günü açılışı yapılan Sincan - Batıkent Metro hattında sıkıntıların sonu gelmiyor. Metro, saat 22.00 sularında GOP durağına 50 metre kala duyulan patlama sesinin ardından durdu. Elektrik tesisatında sorun olduğu belirtildi. 15 dakika boyunca tahliye edilemeyen yolcular raylarda yürüyerek GOP durağına ulaştı.

Sincan metrosunda arıza çıktı
Paylaş

Ankara'da Çarşamba günü açılışı yapılan Sincan – Batıkent Metro hattında sıkıntıların sonu gelmiyor. Metro, saat 22.00 sularında GOP durağına 50 metre kala duyulan patlama sesinin ardından durdu. Kazanın elektrik tesisatındaki bir sorundan kaynaklandığı belirtilirken, 15 dakika boyunca yolcular tahliye edilemedi. Yolcular raylarda yürüyerek GOP durağına geldi. Durakta teknik bir ariza nedeniyle servisin gecikmeli olarak devam edeceği anonsu yapıldı.  Karşı yönden gelen metro uzun süre GOP durağında beklemek zorunda kaldı. Arızalanan metro ise Macunköy'deki tesislere götürüldü. Büyük korku yaşayan yolcular uzun süre GOP istasyonunda kendilerini alacak yeni treni beklediler.

YENİ METRO EZİYETE DÖNÜŞTÜ
Ankara'da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle geçtiğimiz hafta hizmete giren Batıkent - Sincan metro hattı, ilk pazartesi günü vatandaştan kırık not aldı. Hattın devreye girmesiyle Batıkent – Kızılay metro hattında yığılma yaşandı. Sefer sayısı da artmayınca bazı istasyonlarda vatandaşlar metroya binemedi. Binenlerse kalabalık ve havasızlıktan şikayetçi oldu. Evrensel'in yıllar önce görüştüğü uzmanlar, yeni metro hatlarının mevcut metroyu da kullanılmaz hale getireceği uyarısında bulunmuşlardı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in yıllarca tamamlayamadığı, ardından Ulaştırma Bakanlığı'na devrettiği Metro inşaatları tartışma konusu olmuştu. Yerel seçim öncesinde metro inşaatlarına hız verilirken, Sincan – Batıkent hattı geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün de katıldığı açılışla hizmete girdi.
Metronun hizmete girmesini heyecanla bekleyen Ankaralılar büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Ancak kendine yetebilen Batıkent – Kızılay metro hattı, Sincan – Batıkent hattından gelen kalabalıkla işlemez hale geldi. Vatandaşlar metroda yer bulamadıkları için uzun süre beklemek zorunda kaldı.

'NEFES ALINMADI'
Sefer sayısında da artış yaşanmayınca hattı kullanarak işe gidenler büyük sıkıntı yaşadı. En büyük sıkıntıyı Hastane, Demetevler, Yenimahalle ve İvedik istasyonlarını kullananlar yaşadı. Metroya binenler ise kalabalıktan zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, havasızlıktan şikayet ederek, “Nefes alamadık” dediler. Yığılma nedeniyle metro, istasyonlarda da dakikalarca bekledi. Çok sayıda kişi işe geç kaldı. “Hızlı gitmek” için metroyu tercih eden bazı vatandaşlar, gecikmemek için metrodan erken inmek zorunda kaldı.

UZMANLAR UYARMIŞTI
Metro hattının Sincan'a uzatılmasının yaratacağı sıkıntılar daha önce uzmanlar tarafından dile getirilmişti. Evrensel'e Ankara ulaşımını değerlendiren Ulaştırma Yüksek Mühendisi Mete Örer, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini eleştirmişti. Orer, 2009 yılında TMMOB 2. Kent Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada da,  “Metro işlevsiz hale getiriliyor” demişti.

ÇETİN: ŞİKAYET YAĞIYOR
CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de, yazılı bir açıklama yaptı. Konuya ilişkin çok sayıda şikayet telefonu aldığının belirten Çetin, “Ankara’lıların ulaşım sorununa çare olarak yapılan metro, yönetim beceriksizliği yüzünden çileye dönüşmüştür. 20 yıldan bu yana Ankara’lıların yaşamını çileye çeviren bu zihniyet metro işletmesini de eline ayağına bulaştırmıştır. Acilen gerekli planlama ve ayarlamalar yapılarak ulaşımda çağdaş çözüm olan metro Ankara’lıların yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde düzenli işler hale getirilmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batman\'da öğrenci servisi kaza yaptı: 20 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Acil servislerin durumu acillik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...