17 Şubat 2014 19:19

Seçime, çalmak için giriyorlar

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, isim vermeden AKP ve CHP’ye yüklenerek, seçimlere çalmak için girdiklerini kaydetti. Pınar Aydınlar ise, çetin bir süreçten geçtiklerini ve bu süreçte başarılı olmaları gerektiğini belirterek, birlikte mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Seçime, çalmak için giriyorlar
Paylaş

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar, HDP Beyoğlu Belediye Eş Başkan Adayları Seyhan Alma ve Korhan Gümüş ile birlikte Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. HDP MYK Üyesi Garo Paylan, BDP İstanbul İl Eş Başkanları Emrullah Bingül ve Arife Çınar ve Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ile birlikte BDP İstanbul İl Örgütü binası önünden Hacıahmet Meydanı’na yüzlerce kişiyle birlikte yürüyen HDP’li adaylara, halk yoğun ilgi gösterdi.

Pınar Aydınlar, çetin bir süreçten geçtiklerini ve bu süreçte başarılı olmaları gerektiğini belirterek, birlikte mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Arife Çınar da yıllardır Kürt, Alevi, Ermeni halklarının ve kadınların zulme uğradığını belirterek, “HDP olarak bugüne kadar devam eden tek tipleştirme politikalarına karşı direniyoruz” dedi.

‘KADINLARI YÖNETİME KATMIYORLAR’

Sırrı Süreyya Önder, “Vekiliniz olarak size söz veriyoruz. Savaş isteyenlere inat eşit, adil bir barışın yükseleceğinin sözünü vermiştik. Böylece barışa giden yolu hep birlikte tecridi kaldırarak başardık” dedi. Kentin yönetimine talip olduklarını belirten Önder, o gün verdikleri sözün yüz akıyla burada olduklarını belirtti. Sistem partilerinin halkın selameti ve demokratik siyaset yapabilmesi için hiçbir şey yapmadıklarını da söyleyen Önder, “Bunlar bir şey yaptılar, soydular, çaldılar, zenginleştiler. Muhalefet de, devrimci demokratik bir program ortaya koymadı. İnsanların bir suçu yok. Sistem hırsız olduğu için sistemi değiştirmiyorlar” diye konuştu. Muhalefetin ve iktidarın kadınları yönetime katmadığını da söyleyen Önder, muhalefetin ‘Bugüne kadar iktidar çaldı. Şimdi de ben çalayım diyor’ diyerek seçime girdiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından seçim irtibat bürosu alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde açıldı.

‘BARIŞI VE UMUDU BU KENTE AŞILAYACAĞIZ’

Yapılan açılışın ardından Sırrı Süreyya Önder, Şişli Belediye Eş Başkan Adayı Ayşe Berktay Hacımirzaoğlu ile birlikte bu kez Kurtuluş ve Feriköy Paşa Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti. Burada esnaflarla sohbet eden Ayşe Berktay Hacımirzaoğlu, Şişli’de belediye kazandıkları zaman güzel bir kent yaratacaklarını, barışı ve umudu bu kente aşılayacaklarını belirterek, yapılacak seçimlerde yerinden yönetimi benimsediklerini vurguladı. Önder ise esnaflara, çalıştıkları zaman bu yerel yönetimleri almaları önünde hiçbir engel olmadığını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'de istifalar devam ediyor

SONRAKİ HABER

Batman\'da öğrenci servisi kaza yaptı: 20 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...