13 Haziran 2011 09:09

AKP İzmir’de istediğini alamadı

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde AKP İzmir’de yine istediğini alamadı. Bakanlarını aday göstererek adeta çıkarma yapan ve elindeki iktidar olanaklarını sonuna kadar kullanan AKP oy oranını 30.4’ten 36.9’a çıkarmış olmasına rağmen CHP ile arasındaki oy farkı biraz daha arttı.CHP 2007 genel seçimlerinde yüzde 35 olan

AKP İzmir’de istediğini alamadı
Paylaş

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde AKP İzmir’de yine istediğini alamadı. Bakanlarını aday göstererek adeta çıkarma yapan ve elindeki iktidar olanaklarını sonuna kadar kullanan AKP oy oranını 30.4’ten 36.9’a çıkarmış olmasına rağmen CHP ile arasındaki oy farkı biraz daha arttı.

CHP 2007 genel seçimlerinde yüzde 35 olan oyunu 43.7’ye çıkardı. Ancak Türkiye genelinde beklenen oranda artmayınca hayal kırıklığı yaşadı. MHP’nin İzmir’deki oy oranı ise yüzde 13.5’tan yüzde 11’e düştü.  

EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ OYLARINI ARTTIRDI

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarından Mehmet Tanhan 1. Bölgede 44 bin oy almasına rağmen seçilmeye yetmedi. İkinci Bölge Adayı Erdal Avcı da 36 bin 600 oy aldı. 2007 genel seçimlerinde emek ve demokrasi güçlerinin birinci bölge adayı 36 bin, ikinci bölge adayı ise 22 bin 800 oy almıştı. Yine bağımsız giren Doğu Perinçek ise çok masraflı kampanyalar sürdürülmesine rağmen 12 bin oyda kaldı.

Seçim sonuçlarına göre, İzmir’de CHP’den Meclise giren milletvekilleri, Güldal Mumcu, Rıza Türmen, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay, Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu oldu.  AKP’den ise, Ertuğrul Günay, Mehmet Sayım Tekelioğlu, İlhan İşbilen, İlknur Denizli, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Binali Yıldırım, Aydın Şengül, Erdal Kalkan, Nesrin Ulema, Hamza Dağ girdi. MHP’den ise, Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Oktay Vural milletvekili oldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Limkon patronuna suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Umudu taşımak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...